Fusta combinada de formatges, ibèrics i paté
Et portem els millors consells per a fer unes fustes d’aperitius espectaculars i maridar-les a la perfecció.
Compartix
FORMATGES
- Necessitaràs un formatge fort com el cheddar, el gouda o el pecorino.
- Un de semi com el formatge edam o el manxec.
- Un de més blanet com el brie, el camembert o el formatge de cabra.
- Un de blau com el gorgonzola o el rocafort.
PATÉS
- Per a acompanyar-los, pots combinar pans de mides i textures diferents, com ara bastonets o crackers. També pots arriscar mesclant-los amb pans de sabors, com el d’olives.
EMBOTITS
- Acompanya els embotits amb fruita seca com ara ametles, cacaus o pistatxos.
MARIDATGE
- Pot resultar molt divertit harmonitzar una fusta de formatges suaus, embotits i patés amb vins blancs ferments en bota o, fins i tot, amb una copa de mistela de moscatell molt, molt freda. Tampoc està malament prendre l’aperitiu amb mig gintònic amb molt de gel. Sempre tenint en compte que, per als formatges blaus, serà millor un vi dolç com ara un Pedro Ximénez d’Andalusia Occidental, i per als manxecs, un vi negre reserva clàssic.