Propietats del cogombre 

Descobrix les propietats del cogombre. Ric en nutrients, hidratant i ideal per a consumir a l’estiu en ensalades, sopes fredes i molts plats.

els frescos

Compartix

Si hi ha un aliment que ens agrada especialment consumir a l’estiu és el cogombre. Hortalissa ja essencial de la cuina mediterrània, es calcula que es cultivava originàriament a l’Índia fa ni més ni menys que 3.000 anys. Actualment, és un dels protagonistes del pisto, el gaspatxo o molts sofregits, i encara que la temporada per antonomàsia és l’estiu, pràcticament el podem consumir durant tot l’any. I no només això, perquè combina perfectament amb aliments com el iogurt, l’alfàbega, l’alvocat o fruites com la poma. Però, quines vitamines té el cogombre? Moltes, com et contarem tot seguit.


Amb un alt valor nutricional i una aportació equilibrada de nutrients, el cogombre és una font de vitamina K i de fibra i té molt poques calories, per això és un ingredient habitual en moltes dietes. Les propietats del cogombre cru, sens dubte, l’han convertit en un producte estrela de la nostra cuina, també pel sabor i la versatilitat.


L’aportació de vitamina K contribuïx al manteniment dels ossos en condicions normals i l’alt contingut en aigua li atribuïx efectes diürètics. A més, també és bo per a la pell. Segurament, has vist en moltes pel·lícules que les rodanxes d’este aliment es posen davall els ulls, i és que el cogombre reduïx les ulleres i les bosses en esta zona.


Entre altres propietats del cogombre, destaca la llarga conservació: pot aguantar diversos dies a la nevera en bones condicions. Per tot això, és evident que no podem oblidar incloure’l en la pròxima cistella de la compra.

Contraindicacions del cogombre

És cert, el cogombre té propietats i contraindicacions, per descomptat. En alguns casos, se’n pot desaconsellar el consum en persones que patixen flatulència d’una manera freqüent.