Propietats de l’aigua de coco que no coneixies 

Les propietats de l’aigua de coco són moltes i molt diverses. Descobrix tots els beneficis que té per a la salut i com s’ha de consumir de manera equilibrada.

els frescos

Compartix

L’aigua de coco (que no és l’oli ni la llet d’esta fruita, compte) s’extrau del coco quan està verd, és a dir, quan ja té una maduració en la palmera d’uns 6 o 7 mesos. És en este moment, precisament, quan el coco està compost bàsicament d’aigua, ja que suposa el 95% del pes del producte. S’estima que d’un coco s’extrauen uns 250 ml de líquid (és a dir, un got gran d’aigua) i que esta aigua de coco és transparent (a mesura que madura, adquirix un color blanquinós). Però, per què tota esta informació?, et preguntaràs. Doncs en este article descobrirem les propietats de l’aigua de coco.


Quins beneficis té l’aigua de coco és la qüestió immediata que ens passa pel cap. Doncs bé, principalment, l’aigua de coco és una font de minerals (com són el sodi, el potassi, el magnesi o el calci), vitamina C i, també, de fibra. L’aigua de coco, a més, és molt fàcil de trobar en els supermercats.


Però, l’aigua de coco, per a què és bona exactament? Una de les virtuts que se li atribuïxen és la d’ajudar-nos a recuperar els electròlits que es perden amb la sudoració quan fem exercici físic. I és cert que pot apartar més minerals que l’aigua mineral simple, però convé saber que tampoc arriba a l’altura de les begudes isotòniques, que estan estudiades i formulades especialment per a reposar els sucres i els minerals després de l’activitat física.


I és que, encara que es creu que l’aigua de coco té molt beneficis, en realitat no tots estan demostrats científicament. La gran majoria d’experts sí que compartixen que és un bon refresc saludable per a hidratar-se, sempre (això sí) que l’escollim sense sucres afegits. En este sentit, serà millor inclús que un suc (encara que siga natural) o una beguda de cola. Per a què servix l’aigua de coco, a més del que hem dit abans? També es considera que és bona per a la digestió, i concretament, per a combatre l’acidesa estomacal.


En esta línia, cal destacar que les propietats de l’aigua de coco milloren en dejú, ja que en este estat el cos absorbix millor els nutrients, i inclús el sistema digestiu funciona millor en estos moments. Per tant, si estàs considerant incorporar-la al teu menú setmanal, has de saber que, els matins, i sense ingerir res prèviament, és el millor moment per a fer-ho.


Contraindicacions de l’aigua de coco

L’aigua de coco (com tot) té propietats i contraindicacions. Sempre que es prenga amb equilibri i moderació no hi haurà cap problema, però caldrà posar atenció a la composició, ja que a voltes el seu contingut en sucre ens dissuadirà de consumir-la. D’altra banda, té més calories que altres productes, per això també cal valorar-ho.