Propietats de la camamil·la

T’ho contem absolutament tot sobre les propietats de la camamil·la. Cuida l’organisme amb esta infusió tan beneficiosa com deliciosa.

els frescos

Compartix


La camamil·la és una de les plantes medicinals més antigues que es coneixen (l’origen es remunta a Egipte, tot i que a Europa també s’utilitza des de fa segles). És de la família de les margarides, té un aroma agradable que recorda a la poma i entre les propietats de la camamil·la destaquen les associades amb la relaxació i la digestió. Per eixe motiu la seua presència s’ha convertit en imprescindible en la majoria de rebostos.

La forma més comuna de disfrutar de les propietats de la camamil·la és en infusió, encara que no és l’única. No debades, la camamil·la es pot inhalar, prendre en càpsules o utilitzar en olis essencials, cremes, ungüents, pastes dentals i inclús en cosmètics per als cabells. Per si fora poc, la camamil·la també s’usa en la cuina i pot formar part de postres o salses.

Quins són els beneficis de la camamil·la?

La camamil·la té beneficis que convé que conegues. Per a què és bona la camamil·la? Ara mateix t’ho expliquem:

  • Ajuda a alleujar dolors d’estómac, com els còlics, i millora la digestió, una de les qualitats més reconegudes gràcies a l’acció dels flavonoides, que milloren el trànsit intestinal. També disminuïx la pesadesa.
  • És un calmant natural. Produïx sensació de relaxació, per això servix per a alleujar l’estrés i l’ansietat. A més, promou la somnolència, motiu pel qual se sol recomanar abans de gitar-se i en casos en què es detecten trastorns del son.
  • Ajuda a activar el sistema immunitari. Entre les propietats de la camamil·la també destaca el control dels nivells de cortisol, una hormona, que, cal recordar-ho, fa disminuir l’efectivitat del sistema immunitari.
  • Ajuda en cas d’èczemes o d’afeccions en l’orella.
  • És un antioxidant molt efectiu. Els polifenols i terpenoides de la camamil·la protegixen els teixits de l’oxidació cel·lular. També prevé el mal que poden causar agents externs.
  • Ajuda a controlar els efectes de la diabetis, ja que manté els nivells de glucèmia (la presència de glucosa en la sang).
  • Ajuda a mantindre la pell sana. La camamil·la té beneficis com ara l’efecte antiinflamatori i antioxidant, i això, d’altra banda, reduïx les irritacions i inclús les al·lèrgies.Camamil·la i anís: per a què servix?

L’anís estrelat és un arbre que prové del sud-oest de la Xina, Corea i el Japó. Els seus fruits, que tenen una curiosa forma d’estrela, s’utilitzen en la medicina tradicional i, juntament amb la camamil·la, conformen un tàndem imparable, amb un beneficis més que interessants.

Camamil·la i anís. Per a què servix esta mescla, llavors?, et deus preguntar. La camamil·la amb anís té propietats molt útils semblants a les que hem dit més amunt: millora la digestió, tracta les flatulències, alleuja el dolor abdominal, calma els nervis i l’ansietat, prevé infeccions urinàries i ajuda a combatre la pesadesa.