Propietats de l’escarola 

Coneix els beneficis, contraindicacions i propietats de l’escarola. Esta hortalissa de temporada és rica en vitamines A, K i àcid fòlic i altres minerals. Descobrix-la!

els frescos

Compartix

Si alguna vegada t’has preguntat quines propietats té l’escarola, no busques més: hui et presentem tota la informació que necessites saber sobre esta varietat d’endívia. L’escarola, que a simple vista podria semblar-nos la germana menuda de l’encisam, és una font de nombrosos beneficis i està especialment indicada, a més, per a l’època d’hivern, ja que resistix les temperatures fredes molt millor que l’encisam. 


Però anem al que ens interessa: les propietats de l’escarola. En primer lloc, cal esmentar que l’escarola és un aliment que està compost quasi íntegrament per aigua, cosa que la fa un ingredient molt recomanable en dietes destinades a perdre pes. A més, té un contingut calòric molt escàs, que també és ideal en este tipus de casos.


Però els beneficis de l’escarola no acaben ací: es considera, no en va, una de les verdures més riques en vitamines A, K i àcid fòlic; i es recomana especialment per a dones embarassades. L’escarola també és rica en magnesi i potassi. El primer ajuda a la protecció de les cèl·lules contra el dany oxidatiu i el segon contribuïx a l’activitat normal del sistema nerviós. Ingerir escarola també ajuda al funcionament del sistema immunològic.


Beneficis de l’escarola en diferents receptes

Una vegada sabem quines propietats té l’escarola toca conéixer com s’utilitza en el nostre dia a dia. Les ensalades són el principal plat on podem usar-la. A més, això ens permet que es puga combinar amb altres productes frescos, com la tomaca o la ceba. I no només això perquè, a més, este tipus d’ensalada es pot utilitzar com a acompanyament de la carn (per exemple, amb un rellom de porc amb cuscús) o del peix. 

Quant a l’escarola rissada, té propietats molt semblants a les de l’escarola normal i la principal diferència és la forma de les fulles o tiges. De fet, una recepta que pot resultar especialment vistosa és una que incloga escarola llisa, escarola rissada, xicòria, tonyina, pipes de gira-sol, oli i sal, i una miqueta de vinagre de Mòdena . 


A més, l’escarola es pot utilitzar en truita. Només cal rentar-la, escórrer-la bé, trossejar-la i afegir-la a un sofregit de ceba molt picada que tinguem a foc lent. Com que l’escarola es reduïx molt en la cocció, no requerirà massa temps. Quan estiga cuita (però cruixent), tocarà afegir-la, juntament amb la ceba, als ous que hem batut i seguir el procés habitual d’una truita. I ja només ens quedarà degustar un aliment tan sa com versàtil. Bon profit!