Propietats de les faves: beneficis que no coneixies 

Les propietats de les faves són molt diverses i no totes les persones les coneixen. Ara que en comença la temporada, t’ho ensenyem tot sobre este llegum.

els frescos

Compartix

Potser és un dels llegums més desconeguts, però té nombrosos beneficis. Parlem de les faves que, en realitat, també compartixen moltes característiques amb les verdures, per això es considera que estan a mitjan camí entre els llegums i les verdures. Les faves tenen moltes propietats semblants a les dels cigrons, dels fesols o de les llentilles, i tenen moltíssims nutrients que les han convertides en aliments bàsics en pràcticament qualsevol rebost. 


Les faves, cultivades per l’ésser humà des de fa mil·lennis, són un aliment molt saludable, perfecte per a incloure en qualsevol menú diari. Quant als seus atributs físics, es poden reconéixer perquè tenen aspecte ovalat i són de color verd. Pel que fa a la carn, és tendra i saborosa, i encaixa amb moltíssims altres aliments, per això és una guarnició de primera. Però primer parlem més detalladament de les propietats de les faves i de per què hauries d’incloure-les en la cistella de la compra.

Propietats de les faves

Les propietats de les faves són nombroses. Es consideren antioxidants, contribuïxen a conservar la visió i la salut ocular, ajuden el sistema immunitari, contenen nutrients clau per a la formació de cèl·lules sanguínies i són bones per al sistema nerviós. També ajuden al bon funcionament dels músculs, dels ossos i de les dents, i milloren la salut intestinal. 

Beneficis de les faves

Si et preguntes quins són els beneficis de les faves, te’ls presentem tot seguit. D’una banda, tenen ferro, un nutrient que resulta imprescindible per al sistema immunitari i per a transportar l’oxigen per la sang. D’altra banda, tenen un contingut alt en àcid fòlic i potassi que ajuda a mantindre la salut del sistema nerviós. 


Quines vitamines tenen les faves? Per exemple, la vitamina B9, que les fa especialment interessants per a l’embaràs i la lactància materna. Per si no fora prou, les faves també són riques en fòsfor i potassi, proteïnes i fibra; quasi res!


A més, les faves es poden trobar de diferents formes. Les faves seques tenen propietats molt interessants (tal com hem vist: fibra, vitamines, minerals…), encara que han de posar-se a remulla i s’han d’hidratar abans de cuinar-les, com la resta de llegums més durs. Les faves fregides presenten propietats semblants, però, com tot el que es passa per la paella amb oli, són una opció menys saludable. 

Receptes amb faves

I arriba la pregunta que segur que et planteges: quines receptes amb faves pots dur a la pràctica. Doncs bé, les faves servixen per a guisats i potatges, per a preparar-les amb pernil (tot un clàssic), com a guarnició de carn o de peix, però també en ensalades, truites o remenats. 


Ja ho veus: no tens cap excusa per a no començar a menjar faves.