Propietats del mango: beneficis de menjar esta fruita

T’expliquem quines són les principals propietats i beneficis del mango, una fruita molt saludable que conté una gran quantitat de vitamines. Descobrix-ho!

els frescos

31 desembre 2019

Compartix


El mango és una fruita tropical de la família de les Anacardiàcies. De forma ovalada, pell no comestible i color variable, entre groc, verdós i roig intens, la seua particularitat principal és el pinyol dur i aplanat en el centre.

Prové del sud-est d’Àsia i de l’Himàlaia, a la part oriental de l’Índia. De textura suculenta i gust dolç, hi ha un gran nombre de varietats de mango, però en totes coincidix una característica principal: la gran aportació que té d’aigua. En els últims anys el seu cultiu s’ha estés a Espanya, concretament a Màlaga, Granada i les Illes Canàries.

Propietats:

Ric en fibra
• Ric en vitamines A i C
Font d’àcid fòlic i vitamina E
Font de manganés


 Selecció i conservació

Encara que moltes vegades ens guiem pels colors a l’hora de triar la fruita, en este cas convé no confondre’s, perquè el to de pell del mango no indica la maduresa, només la varietat de la fruita.

Per a triar els que estan al punt és recomanable guiar-se per l’olor. Si desprenen un aroma dolç, llavors estan al punt.

Com sol ocórrer amb les fruites tropicals, el mango tampoc suporta bé les baixes temperatures, per això és millor conservar-lo en el rebost i no en la nevera.


Propiedades del mango y sus beneficios

 En la cuina

A més del consum en cru, la seua polpa es pot  utilitzar per a elaborar melmelades, gelatines, batuts…

També funciona molt bé en receptes salades fresques com a contrapunt interessant, per exemple, en ensalades, en cebiche o tartar.  El seu sabor també combina molt bé amb carns, però en este cas se sol preferir el mango en format chutney, una confitura agredolça originària de l’Índia molt intensa i especiada.

A més d’estes preparacions, es pot utilitzar com a endolcidor en receptes de postres  o de coques.

Si t’abellix incorporar el mango als teus menús però traure’n la polpa se’t resistix, ací tens alguns consells per a pelar-lo amb facilitat.