Les propietats de la regalíssia i els seus beneficis 

Les propietats de la regalíssia són moltes i sorprenents. Més enllà de ser una llepolia, es tracta d’un remei natural ple de beneficis per a la teua salut.

els frescos

Compartix

La regalíssia té propietats i contraindicacions. Com sempre, en l’equilibri està la clau. Es pot disfrutar en diferents formats. Les famoses pastilles de Juanola, les espirals de goma roja o negra, alguns productes de rebosteria i fins i tot les herbes que donen sabor a alguns licors porten regalíssia. Però, quins són específicament els beneficis de la regalíssia? 


La regalíssia servix per a tractar la tos o altres malalties vinculades al sistema respiratori, per a millorar la digestió o la pesadesa estomacal o per a endolcir (o aromatitzar) aliments i begudes de manera natural, com a substitut del sucre. Per si t’ho preguntes, les propietats de la regalíssia de bastó són similars, ja que el que canvia en este cas és, més prompte, la forma.


No obstant això, la regalíssia pot ocasionar efectes negatius per a la salut si es consumix en grans quantitats. Per què? Perquè el seu principal actiu és la glicirricina, que en concentracions molt altes en sang pot resultar tòxica. 


D’altra banda, i per l’efecte hipertensiu que té, tampoc es recomana a persones que tenen problemes renals, hepàtics o cardíacs que consumisquen molta regalíssia. Tampoc seria recomanable abusar de la regalíssia, finalment, en el cas d’embarassades, ja que segons diversos estudis científics podria resultar perillós per al fetus. Això no vol dir que aquest aliment estiga prohibit: simplement, que cal consumir-lo amb moderació, especialment en este cas.


I les propietats de la infusió de regalíssia?

Pel que fa a la infusió de regalíssia, té propietats que convé destacar, ja que conté glicirricina, que és el principi actiu de la regalíssia natural i que també té propietats antiinflamatòries i antiàcides si es consumix de forma adequada.


A més del que acabem de vore, la infusió de regalíssia és especialment recomanable per a alleujar les inflamacions del sistema digestiu com, per exemple, la gastritis. Així mateix, facilita la digestió i pot ser de gran ajuda en el tractament de les inflamacions de les vies respiratòries, com ara la bronquitis. La regalíssia es pot trobar en moltes infusions, en companyia d’altres ingredients com el gingebre, la canella, el pebre negre o la vainilla, entre d’altres. 


Davant el dubte, finalment, de saber si convé o no prendre regalíssia, podem consultar amb un professional en la matèria per a assegurar-nos dels seus efectes en el nostre cas concret.