Recepta de caipirinha

Un còctel refrescant és l’opció perfecta per als dies calorosos. Et donem la recepta de l’autèntica caipirinha i t’expliquem com es prepara pas a pas.

hui mengem

Compartix


La caipirinha és un còctel tradicional originari del Brasil, probablement el més conegut d’este país, encara que la seua popularitat fa temps que va traspassar fronteres i hui el podem trobar pràcticament a tot el món.

Segons els historiadors, la caipirinha va ser creada per terratinents d’una regió de São Paulo, durant el segle XIX. La caipirinha, els primers dies, era vista com un substitut local de bona qualitat del whisky i del vi importats. El nom de la beguda és una mescla de caipira, terme que fa referència als llauradors que vivien en els boscos, i de Curupirinha, el nom diminutiu de Curupira, un dimoni místic que vivia en els boscos.

La caipirinha es prepara amb una mescla de llimes, sucre, gel picat i l’ingredient indispensable: la cachaça, un aiguardent local a base de sucre de canya. Hi ha moltes variants de la caipirinha. Una de les més conegudes és la caipiroska, en la qual la cachaça se substituïx per vodka. Si se li tira rom, llavors la beguda s’anomena caipirissima. També hi ha una versió sense alcohol de la caipirinha en la qual s’elimina la cachaça i s’elabora amb llima o llima dolça, taronja, sucre, fulles de menta, gasosa i gel.

És una recepta molt senzilla i fàcil de preparar a casa.


Recepta de la caipirinha pas a pas:

Ingredients:

- Cachaça
- 2 culleradetes de sucre moreno
- 1 o 2 llimes dolces o, si no en tenim, llimes grogues
- Gel picat

Preparació: 

  1. Llavem les llimes i les tallem a gallons.
  2. Posem dos o tres trossos de llima en un got ample o un morter i hi afegim el sucre.
  3. Xafem les llimes perquè amollen el suc i es mescle amb el sucre.
  4. Tirem la cachaça (entre 30 ml i 50 ml per persona, depenent de la graduació del licor) i hi afegim el gel.
  5. Ho servim i ho decorem amb una rodanxa de llima i sempre amb palleta.

La caipirinha s’ha de prendre amb palleta i esta ha d’estar en el fons del got perquè, en beure, es prenga la cachaça mesclada amb el sucre i la llima; en cas contrari es pot prendre només la cachaça i resultaria massa forta.