Recepta de galtes amb salsa

Hui et donem la nostra recepta de galtes amb salsa. Una recepta fàcil i senzilla per a preparar un plat exquisit i molt saborós. Descobrix-la amb nosaltres!

hui mengem

Compartix

Les galtes són un tall de carn que, any rere any, guanya més popularitat. Extretes de la cara de l’animal (no deixen de ser les galtes de la vaca o del porc), resulta un tipus de carn molt tendra i melosa, ideal inclús per a aquelles persones que solen resistir-se a esta classe d’aliments carnis. I és que, qui pot resistir-se a unes bones galtes amb salsa espanyola? Pràcticament ningú. 


Si parlem de galtes amb salsa espanyola, el vi negre sol ser un dels principals protagonistes d’esta classe de guisats, ja que potencia el sabor de la carn i fa que la salsa resultant siga absolutament deliciosa. Preparar unes delicioses galtes amb salsa de vi negre és fàcil si saps com i, afortunadament, hui dia tens moltes ferramentes que et poden ajudar a aconseguir un plat deu sense moltes dificultats.


No només això: les galtes ibèriques amb salsa, per exemple, són un tipus de plat que es pot acompanyar d’infinitat d’opcions, des d’arròs blanc fins a verdures, passant per puré de creïlles o creïlles fregides o al forn. Per tot això, la galtes amb salsa de vi negre són un plat molt versàtil i saborós que sol agradar molt a tot el món. 

Ingredients per a fer galta amb salsa

Preparar unes bones galtes amb salsa amb la Thermomix és molt senzill. Només has de tindre els ingredients adequats i tindre clar quins passos has de seguir per a procedir de la millor forma possible. Si vols fer unes galtes amb salsa de vi negre per a xuplar-se’n els dits per a 2-4 racions, apunta els ingredients que et fan falta:

 • 6 galtes de porc
 • 2 carlotes
 • 1 pimentó verd italià
 • 1 pimentó roig
 • 2 alls
 • 1 ceba
 • 500 ml de vi negre
 • 500 ml de caldo de carn
 • Sal
 • Pebre negre molt
 • Oli d’oliva verge extra


Cuinar unes galtes de porc amb salsa amb la Thermomix resulta una opció molt senzilla, ja que només cal controlar les velocitats de l’aparell i anar tirant els ingredients a mesura que es vaja fent. Pren nota:


 1. Primer, abocarem les verdures tallades (l’all, la ceba, els pimentons i les carlotes) en el got de la Thermomix amb una miqueta d’oli. A continuació, ho triturarem 5/10 segons a velocitat 5. Posteriorment, baixarem les restes que s’hagen quedat escampades amb l’espàtula i programarem amb l’eina a temperatura Varoma, 8 minuts a velocitat 2.
 2. Quan acabe el temps, ho acabarem de picar 30 segons a una velocitat progressiva de 5-7 per a evitar trobar-nos qualsevol trosset. El resultat ha de ser una massa més o menys homogènia. 
 3. Hi agregarem a continuació el pebre negre molt (en algunes receptes, recomanen pebre roig; al teu gust) i ho mesclarem 30 segons a velocitat 1.
 4. A continuació, hi afegirem per fi les galtes prèviament adobades (per exemple, amb una miqueta de timó i romer) i tallades per la mitat. En algunes receptes recomanen, a més, passar prèviament les galtes per farina i fregir-les per a segellar la carn, però pots fer-ho només si tens temps. Amb les galtes ja en la Thermomix, programarem 10 minuts a temperatura Varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
 5. Després hi agreguem el vi, el caldo i programem 40 minuts a temperatura Varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera, perquè el guisat s’acabe de fer. Si volem acompanyar el plat amb unes delicioses creïlles, podrem aprofitar ara per a afegir-les a rodanxes i que s’impregnen de tota la salsa i el sabor de les galtes. 
 6. Finalment, només falta comprovar el punt de cocció de les galtes per a valorar si les deixem uns minuts més.

Les galtes de porc amb salsa de vi negre sempre són un encert i, amb les baixes temperatures tocant a la porta, segur que es convertiran en un dels plats per excel·lència de la tardor.