Petxines variades a la planxa: com es preparen? 

Vols saber com es preparen unes petxines variades a la planxa? Amb la nostra recepta ho aconseguiràs fàcilment i et podràs lluir amb este plat increïble.

hui mengem

Compartix


Vols saber com es preparen unes petxines variades a la planxa? Amb la nostra recepta ho aconseguiràs fàcilment i et podràs lluir amb este plat increïble.


Hi ha una recepta deliciosa que val per a pràcticament qualsevol moment: les petxines variades a la planxa. És un plat molt fàcil de fer i servix d’aperitiu a la perfecció abans de passar als plats forts del menú, per això es convertix en una opció perfecta que cal tindre en compte. Això sí, que l’elaboració senzilla no ens enganye, ja que és vital aconseguir productes de qualitat perquè realment estiga per a xuplar-se els dits. 


Per a fer una recepta de petxines variades a la planxa haurem de conéixer el punt exacte de cocció i com es fa un bon adob. Però abans de parlar dels passos per a fer petxines variades a la planxa a la gallega, val la pena parar-se en els ingredients que necessitarem: 12 petxines variades, 2 alls, 4 cullerades d’oli d’oliva i julivert fresc.


Cal esmentar que les petxines variades a la planxa es presenten amb closca. Per això mateix, el primer que hem de fer és deixar-les durant unes hores en remulla en una safa o recipient gran amb aigua i un pessic de sal perquè, d’esta manera, siga més fàcil llevar-los l’arena. És convenient canviar l’aigua unes tres vegades en este procés. Després d’este pas, ja començarem a cuinar-les.


Obrirem les petxines variades i separarem la carn de les closques (si utilitzem petxines variades congelades, solen estar obertes i netes, però és millor revisar-les per si de cas). Ens quedarem amb les petxines més planes, que rentarem i usarem per a servir les petxines variades després de passar-les per foc. 


En netejar bé la petxina amb un ganivet, llevarem la pell de fora i la membrana i ens quedarem amb el múscul blanc cilíndric i el peu taronja o rogenc. Fregarem tota la petxina fins que quede l’interior net, i farem el mateix amb la closca per si tinguera alguna resta apegada. 


A continuació, toca preparar l’adob. Per a fer-lo, prepararem oli d’oliva verge extra amb all molt picat i un poc de sal, i ho posarem dins de les petxines variades. Les remenarem amb una cullera abans de passar-les per la planxa, que calfarem a temperatura alta. Cuinarem les petxines variades (i això és important) un minut per cada costat, de manera que aconseguim una “crosta” daurada en la superfície, però que l’interior quede sucós. Cal estar molt pendent del temps, ja que si ens passem podem convertir-les en una espècie de xiclet i, per descomptat, no volem que això passe. 


Després d’estos dos minuts, col·locarem les petxines variades amb les closques netes que havíem reservat, i les servirem a la taula amb un brot de julivert col·locat en cada una (ja sabem com és d’important la presentació, és a dir, que el plat entre pels ulls). També podem afegir una gota de l’oli a l’all en cada una per a potenciar-ne encara més el sabor. 

Salsa verda per a petxines variades a la planxa

La salsa per a petxines variades a la planxa és una altra manera excel·lent d’enriquir encara més estos aliments. La que més destaca és la salsa verda, que podem fer de manera molt senzilla. Posarem en un recipient de batedora uns alls pelats, julivert i oli d’oliva i sal al gust. Ho triturarem uns segons i untarem les petxines variades amb esta salsa en comptes de fer-ho amb l’adob que hem vist abans. Si ens agrada el picant, podem afegir trossets de vitet o inclús unes gotetes de tabasco a la salsa verda. També podem acompanyar les petxines variades amb altres tipus de salsa, com ara un adob d’oli i llima, amb pebre, o amb les nostres espècies i herbes preferides. 


Finalment, una cosa que no hem de passar per alt és que cal servir les petxines variades acabades de fer, ja que serà quan la textura estiga molt sucosa; si es refreden, no estaran igual. Si hem fet la salsa verda, a més, podem aprofitar la que haja pogut sobrar amb unes llesques de pa per a portar a la taula i, així, disfrutar al màxim d’este plat tan saborós i senzill.