Receptes per a airfryer que has de tastar 

Hi ha tota classe de receptes per a airfryer interessants per a tastar. Però, quines són les que no et pots perdre? Ací, les millors!

hui mengem

Compartix


Si la paraula airfryer et sona estranya, no et preocupes, perquè segur que la traducció t’ajuda a comprendre què és exactament este objecte: una fregidora d’aire calent. En lloc de les habituals fregidores que coneixem, les fregidores d’aire calent no tenen oli a alta temperatura sinó, simplement, i disculpeu la redundància, aire calent (que pot arribar a 200 graus de temperatura en alguns models). Els amants dels fregits han trobat en este  electrodomèstic una taula de salvació, ja que permet fregir sense utilitzar tant d’oli i, per tant, sense tot el greix afegit que este comporta.


Però anem a pams. Per molt modern que ens sone este aparell, la veritat és que és un invent que es va presentar l’any 2010. Uns anys després, van presentar la fusió entre forn torrador i olla de pressió, format que hui s’ha estés a moltes llars. I, si ja t’estàs preguntant si hi ha receptes per a airfryer, la resposta és que, evidentment, sí.


Hi ha plats molt obvis, com ara creïlles fregides, croquetes, empanades o inclús torrades i sàndwitxs calents. També hi ha un bon grapat de receptes saludables per a airfryer, encara que, això sí, la gran majoria implica utilitzar una cullerada d’oli, especialment si volem que el resultat quede cruixent. Els defensors del forn asseguren que potser este  invent no resulta tan útil en totes les cases, especialment, si t’has acostumat a cuinar aliments al forn. Si, en canvi, no tens molt de temps i estàs habituat a fregir, amb l’airfryer guanyaràs temps i podràs fer aliments més saludables.


Si ja tens en casa l’airfryer, i què pots cuinar és la següent pregunta que et ve al cap, vegem algunes receptes fit per a airfryer.


Rotllets de carabasseta amb pernil York

Per a esta recepta només necessitarem una carabasseta, unes tallades de pernil York i formatge, un ou, pa ratllat i unes gotetes d’oli d’oliva. Tallem la carabasseta a làmines verticals i col·loquem damunt de cada una uns talls de pernil i formatge. Després, les enrotllem. Quan tinguem els rotllets, els passem per ou i pa ratllat (o el que utilitzem per a empanar), i els pintem amb una miqueta d’oli. Després, només hem de deixar-los cinc minuts a 150 graus en l’airfryer, i més tard apujar la temperatura i deixar-los uns 10 minuts més. Nyam!

Xips de poma

Les verdures en airfryer, com acabes de comprovar, no tenen cap misteri. I tampoc en tenen les fruites. Els xips de poma, un snack perfecte per a consumir entre hores, són molt fàcils de fer en airfryer. Per a fer-los, només necessitem una poma roja, una culleradeta de sucre i una miqueta de canella (al gust). Haurem de tallar la poma a rodanxes fines i mesclar-les en un bol gran amb el sucre i la canella. Després, només haurem de deixar-la entre 20-25 minuts a 150 graus en la fregidora comprovant de tant en tant que no es cremen. 

Aletes de pollastre amb allada

Entre les receptes per a airfryer més populars, destaca esta en què el pollastre és el protagonista. Només necessitarem aletes de pollastre (la quantitat que vulguem), all, julivert fresc i sal. Primer, pelem els alls i els piquem en un morter amb un pessiguet de sal. Una vegada triturats, els mesclem amb julivert picat i incorporem la picada sobre les aletes de pollastre, netes prèviament. Precalfem l’airfryer durant 3 minuts a 180 graus i, una vegada assolida la temperatura, introduirem les aletes en la cistella de l’airfryer. Després, només hem de programar la fregidora de 15 a 20 minuts amb una temperatura de 180 graus. 


Pizza casolana

Sí, també és possible disfrutar d’un dels nostres plats italians preferits amb airfryer. Què necessitarem? Dos llesques de pa de motle, pa de pagés o una base de pizza xicoteta; dos cullerades de formatge fresc tipus quark, cebollí picat, fulles d’espinacs, xampinyons laminats, 50 g de formatge de cabra, uns 15 pinyons, pebre i sal. 


Untem cada llesca de pa de motle o base de pizza amb una cullerada de formatge fresc tipus quark. Després, ho empolvorem amb el cebollí picat i hi agreguem les fulles d’espinacs damunt. Netegem els xampinyons, els tallem a làmines fines (i els cobrim amb suc de llima perquè no es posen negres) i, finalment, els afegim a la pizza juntament amb una miqueta de pebre. Finalment, hi incorporem el formatge de cabra a trossets i hi deixem caure els pinyons per damunt. Després de precalfar l’airfryer uns minuts a 200 graus, ajustem el temps de 7 a 10 minuts a la mateixa temperatura i només hem d’esperar un poc per a disfrutar d’una pizza casolana deliciosa. 

Receptes més elaborades per a airfryer

Per descomptat, també es poden fer postres en airfryer. Potser poden semblar una miqueta més complexos (i és que en esta fregidora sense oli pots fer des de magdalenes fins a pastissos, passant per coques), però tot és qüestió de seguir-ne la recepta i tindre paciència. 


Una de les receptes de postres en airfryer que pots dur a terme és el de palmeres de pasta fullada, per a les quals només necessitarem una làmina de pasta fullada i sucre. Primer, estirem la pasta fullada i l’empolvorem amb sucre per damunt. Pressionem amb un corró per a integrar el sucre en la massa. Fem una marca en el centre perquè servisca de referència i portem la pasta des dels extrems fins a la marca del centre, doblegant-la. Després, ho tornem a empolvorar amb sucre i apretem lleugerament de nou amb el corró. I una altra vegada el mateix: continuem plegant cap al centre un extrem i un altre, hi posem més sucre i tornem a usar el corró. Així, fins que puguem posar una de les mitats sobre l’altra, de manera que quede una tira llarga de pasta fullada ben grosseta. 


Amb un ganivet afilat, tallem la pasta a làmines d’un centímetre de grossària. Després de precalfar l’airfryer a 180 graus, introduïm les palmeres en la cistella (es poden col·locar també sobre paper de forn). Les deixem a 180 graus uns 10 minuts, amb espai suficient entre elles, ja que quan es coguen creixeran. I ja està! Podem acompanyar-les de xocolate ratllat per damunt o submergir-les en xocolate calent i després deixar-les refredar.