5 receptes amb burrata 

Et donem receptes delicioses amb burrata per a sorprendre els teus convidats sempre que vulgues. Et contem que la burrata es pot ficar al forn.

hui mengem

Compartix


La burrata és un formatge d’origen italià que s’ha convertit en tota una estrela en la cuina. Amb un sabor dolç i una textura molt peculiar (està fet amb formatge fresc cremós i un cor de nata que s’escampa quan la talles), combina amb una gran varietat d’ingredients, des de salats fins a dolços, i encaixa perfectament en ensalades i plats de pasta. Et portem unes quantes receptes amb burrata que pots començar a preparar ara mateix a casa, apunta!

Ensalada de burrata

Ensalada de burrata amb espàrrecs, pèsols i ràvens

Esta ensalada de burrata és tan sana com ràpida d’elaborar. Només necessitem uns quants ingredients, un colp de forn ràpid i... voilà!

Ingredients

  • 100 g d’espàrrecs
  • 100 g de pèsols
  • 80 g brots de pèsols
  • 100 g de ràvens mixtos
  • 1 burrata
  • mitjana culleradeta de suc de llima
  • 1 culleradeta d’oli oliva verge extra
  • sal
  • menta fresca
  • pebre negre al gust

Elaboració

  • Preescalfem el forn a 200 graus.
  • Tallem la part inferior dels espàrrecs i els col·loquem en una safata de forn amb un raget d’oli d’oliva i un pessic de sal. Els torrem durant 15 minuts (a mitja cocció els remenem perquè es cuinen bé per tots els costats).
  • Bollim els pèsols congelats en una olla. Després, els escorrem i els rentem amb aigua freda per a mantindré,n el color i evitar que continuen cuinant-se.
  • Tallem els ràvens per la mitat i a quarts (segons la mida que tinguen).
  • Mesclem els brots de pèsols, els espàrrecs torrats, els pèsols cuits, els ràvens i la menta fresca amb l’oli, el suc de llima, un pessic de sal i pebre negre. Després, ho posem en un plat pla, trenquem la burrata i la col·loquem en la part superior de l’ensalada. Per acabar, adobem l’ensalada amb un raget d’oli d’oliva i sal al gust. Només ens quedarà disfrutar.



Ensalada de burrata, tomaques i alfàbega

Este plat és un clàssic de la recepta amb formatge burrata, on la tomaca i l’alfàbega fan brillar encara més el formatge italià, se’ns fa la boca aigua!

Ingredients

  • 2 tomaques
  • alfàbega
  • 1 burrata
  • 1 ceba tendra
  • sal
  • pebre
  • oli d’oliva verge extra

Elaboració

  • Llavem bé les tomaques i les tallem a trossos.
  • Pelem la ceba tendra i la tallem en anelles.
  • En una font, posem la ceba i les tomaques i, al centre, la burrata amb unes fulles d’alfàbega.
  • L’adobem amb sal, pebre acabat de moldre i un raig generós d’oli d’oliva verge extra.

Per cert, entre les receptes amb burrata al forn, n’hi ha una que és molt pareguda a esta ensalada de burrata en versió calenta que també és molt fàcil d’elaborar a casa. Per a fer-la, necessitem tomaques cherry, una burrata, alfàbega, all molt, un parell d’alls, timó, romer, oli d’oliva verge extra, sal i pebre.

Com hem fet abans, haurem de llavar les tomaques, posar-les en una font apta per al forn i adobar-les esta vegada all molt, sal i pebre, unes fulles de romer o timó i oli d’oliva. Precalfem el forn a 200 graus per dalt i per baix i fiquem la font amb les tomaques fins que estiguen daurades. A continuació, traiem la safata del forn, posem al centre la burrata, piquem els alls amb un poc d’alfàbega, romer i timó i un poc d’oli d’oliva que tirarem per damunt de la burrata, i ho fiquem al forn uns 5 minuts més. Ho traiem i ja podem servir este plat tan deliciós amb pa torrat, és ideal com a aperitiu!



Receptes amb burrata i pasta

Tallarines amb burrata i tomaques cherry

Les tomaques cherry també estan presents en la següent recepta amb formatge burrata. Les receptes amb burrata i pasta són un clàssic i segur que esta es quedarà entre els teus imprescindibles de la setmana perquè és molt fàcil de preparar. Per cert: també pots preparar pasta amb tàperes i burrata; llacets tricolors amb bacó, burrata i pesto de cacauets… D’opcions, n’hi ha moltes. Anem, això sí, a la que ens interessa abordar ara.

Ingredients

  • 400 g de tallarines integrals
  • 300 g de tomaques cherry de colors
  • 2 burrates
  • 1 branqueta d’alfàbega
  • pesto
  • oli d’oliva verge extra
  • pebre negre

Elaboració

  • Precalfem el forn a 180 graus amb calor per dalt i per baix, però sense aire.
  • En una safata per al forn posem les tomaques cherry tallades per la meitat. Les banyem amb un raget d’oli d’oliva i hi afegim sal i pebre.
  • Les fiquem al forn durant 15 minuts fins que estiguen tendres i les reservem.
  • Posem a bollir aigua abundant en una olla amb un grapat de sal i tirem la pasta quan alce el bull. La coem segons els minuts que indique el fabricant.
  • Escorrem la pasta i la reguem amb oli d’oliva.
  • Servim les tallarines en un plat amb un parell de cullerades de tomaques cherry i les reguem amb pesto. Finalment, posem trossos de burrata per damunt, boníssim!

Pizza de burrata, ruca i anous

La burrata amb ruca i anous també representa una combinació imbatible i, en forma de pizza, no té rival.

Ingredients

  • 1 burrata
  • 1 grapat de ruca
  • 1 ceba roja
  • 8 tomaques de pera
  • 1 branqueta d’alfàbega
  • 10 anous
  • sal
  • pebre
  • oli d’oliva verge extra

Elaboració

  • Triturem les tomaques i les posem en una olla a foc mitjà amb un raget d’oli d’oliva.
  • Les cuinem fins que l’aigua s’evapore, hi tirem sal i pebre i les reservem.
  • Precalfem el forn a 250 graus amb calor per dalt i per baix i deixem la safata a dins a una altura mitjana.
  • Estenem la salsa de tomaca en la massa de la pizza i la ceba roja tallada a tires fines.
  • Cuinem la pizza al forn en una safata uns 8-10 minuts fins que les vores estiguen rostides.
  • La traiem i hi posem la resta d’ingredients: la burrata, la ruca, les anous i les fulles d’alfàbega.



Altres receptes amb formatge burrata

Postres de burrata amb figues

La burrata també és un ingredient que pot funcionar de meravella en unes postres, vegem-ho!

Ingredients

  • 12 figues
  • 1 burrata
  • vinagre de Mòdena
  • menta

Elaboració

  • Llavem les figues amb delicadesa just abans de preparar la recepta i les tallem per la mitat.
  • Traiem la burrata de l’envàs i la fem a miquetes.
  • Posem en un bol les figues i les miquetes de burrata. Només caldrà adobar-ho tot amb vinagre balsàmic i decorar-ho amb fulles de menta, irresistible!