5 receptes amb burrata
Et donem receptes delicioses amb burrata per a sorprendre els teus convidats sempre que vulgues. Et contem que la burrata es pot ficar al forn.
![](/public/Image/2016/5/hoycomemos_icono.png)
hui mengem
Compartix
![](/public/Image/2023/12/burrata1.jpg)
La burrata és un formatge d’origen italià que s’ha convertit en tota una estrela en la cuina. Amb un sabor dolç i una textura molt peculiar (està fet amb formatge fresc cremós i un cor de nata que s’escampa quan la talles), combina amb una gran varietat d’ingredients, des de salats fins a dolços, i encaixa perfectament en ensalades i plats de pasta. Et portem unes quantes receptes amb burrata que pots començar a preparar ara mateix a casa, apunta!
Ensalada de burrata
Ensalada de burrata amb espàrrecs, pèsols i ràvens
Esta ensalada de burrata és tan sana com ràpida d’elaborar. Només necessitem uns quants ingredients, un colp de forn ràpid i... voilà!
Ingredients
- 100 g d’espàrrecs
- 100 g de pèsols
- 80 g brots de pèsols
- 100 g de ràvens mixtos
- 1 burrata
- mitjana culleradeta de suc de llima
- 1 culleradeta d’oli oliva verge extra
- sal
- menta fresca
- pebre negre al gust
Elaboració
- Preescalfem el forn a 200 graus.
- Tallem la part inferior dels espàrrecs i els col·loquem en una safata de forn amb un raget d’oli d’oliva i un pessic de sal. Els torrem durant 15 minuts (a mitja cocció els remenem perquè es cuinen bé per tots els costats).
- Bollim els pèsols congelats en una olla. Després, els escorrem i els rentem amb aigua freda per a mantindré,n el color i evitar que continuen cuinant-se.
- Tallem els ràvens per la mitat i a quarts (segons la mida que tinguen).
- Mesclem els brots de pèsols, els espàrrecs torrats, els pèsols cuits, els ràvens i la menta fresca amb l’oli, el suc de llima, un pessic de sal i pebre negre. Després, ho posem en un plat pla, trenquem la burrata i la col·loquem en la part superior de l’ensalada. Per acabar, adobem l’ensalada amb un raget d’oli d’oliva i sal al gust. Només ens quedarà disfrutar.
![](/public/Image/2023/12/burrata4.jpg)
Ensalada de burrata, tomaques i alfàbega
Este plat és un clàssic de la recepta amb formatge burrata, on la tomaca i l’alfàbega fan brillar encara més el formatge italià, se’ns fa la boca aigua!
Ingredients
- 2 tomaques
- alfàbega
- 1 burrata
- 1 ceba tendra
- sal
- pebre
- oli d’oliva verge extra
Elaboració
- Llavem bé les tomaques i les tallem a trossos.
- Pelem la ceba tendra i la tallem en anelles.
- En una font, posem la ceba i les tomaques i, al centre, la burrata amb unes fulles d’alfàbega.
- L’adobem amb sal, pebre acabat de moldre i un raig generós d’oli d’oliva verge extra.
Per cert, entre les receptes amb burrata al forn, n’hi ha una que és molt pareguda a esta ensalada de burrata en versió calenta que també és molt fàcil d’elaborar a casa. Per a fer-la, necessitem tomaques cherry, una burrata, alfàbega, all molt, un parell d’alls, timó, romer, oli d’oliva verge extra, sal i pebre.
Com hem fet abans, haurem de llavar les tomaques, posar-les en una font apta per al forn i adobar-les esta vegada all molt, sal i pebre, unes fulles de romer o timó i oli d’oliva. Precalfem el forn a 200 graus per dalt i per baix i fiquem la font amb les tomaques fins que estiguen daurades. A continuació, traiem la safata del forn, posem al centre la burrata, piquem els alls amb un poc d’alfàbega, romer i timó i un poc d’oli d’oliva que tirarem per damunt de la burrata, i ho fiquem al forn uns 5 minuts més. Ho traiem i ja podem servir este plat tan deliciós amb pa torrat, és ideal com a aperitiu!
![](/public/Image/2023/12/burrata2.jpg)
Receptes amb burrata i pasta
Tallarines amb burrata i tomaques cherry
Les tomaques cherry també estan presents en la següent recepta amb formatge burrata. Les receptes amb burrata i pasta són un clàssic i segur que esta es quedarà entre els teus imprescindibles de la setmana perquè és molt fàcil de preparar. Per cert: també pots preparar pasta amb tàperes i burrata; llacets tricolors amb bacó, burrata i pesto de cacauets… D’opcions, n’hi ha moltes. Anem, això sí, a la que ens interessa abordar ara.
Ingredients
- 400 g de tallarines integrals
- 300 g de tomaques cherry de colors
- 2 burrates
- 1 branqueta d’alfàbega
- pesto
- oli d’oliva verge extra
- pebre negre
Elaboració
- Precalfem el forn a 180 graus amb calor per dalt i per baix, però sense aire.
- En una safata per al forn posem les tomaques cherry tallades per la meitat. Les banyem amb un raget d’oli d’oliva i hi afegim sal i pebre.
- Les fiquem al forn durant 15 minuts fins que estiguen tendres i les reservem.
- Posem a bollir aigua abundant en una olla amb un grapat de sal i tirem la pasta quan alce el bull. La coem segons els minuts que indique el fabricant.
- Escorrem la pasta i la reguem amb oli d’oliva.
- Servim les tallarines en un plat amb un parell de cullerades de tomaques cherry i les reguem amb pesto. Finalment, posem trossos de burrata per damunt, boníssim!
Pizza de burrata, ruca i anous
La burrata amb ruca i anous també representa una combinació imbatible i, en forma de pizza, no té rival.
Ingredients
- 1 burrata
- 1 grapat de ruca
- 1 ceba roja
- 8 tomaques de pera
- 1 branqueta d’alfàbega
- 10 anous
- sal
- pebre
- oli d’oliva verge extra
Elaboració
- Triturem les tomaques i les posem en una olla a foc mitjà amb un raget d’oli d’oliva.
- Les cuinem fins que l’aigua s’evapore, hi tirem sal i pebre i les reservem.
- Precalfem el forn a 250 graus amb calor per dalt i per baix i deixem la safata a dins a una altura mitjana.
- Estenem la salsa de tomaca en la massa de la pizza i la ceba roja tallada a tires fines.
- Cuinem la pizza al forn en una safata uns 8-10 minuts fins que les vores estiguen rostides.
- La traiem i hi posem la resta d’ingredients: la burrata, la ruca, les anous i les fulles d’alfàbega.
![](/public/Image/2023/12/burrata3.jpg)
Altres receptes amb formatge burrata
Postres de burrata amb figues
La burrata també és un ingredient que pot funcionar de meravella en unes postres, vegem-ho!
Ingredients
- 12 figues
- 1 burrata
- vinagre de Mòdena
- menta
Elaboració
- Llavem les figues amb delicadesa just abans de preparar la recepta i les tallem per la mitat.
- Traiem la burrata de l’envàs i la fem a miquetes.
- Posem en un bol les figues i les miquetes de burrata. Només caldrà adobar-ho tot amb vinagre balsàmic i decorar-ho amb fulles de menta, irresistible!