Receptes originals per a sorprendre

La majoria de persones tendim a cuinar sempre de la mateixa manera. Però, segur que alguna vegada has pensat a innovar, canviar, o fer aquella recepta que pensaves que era impossible. No tenen per què ser receptes complicades, amb algo d'imaginació i unes poques indicacions podem preparar plats originals i fàcils que ens sorprenguen a nosaltres mateixos i als nostres invitats.

hui mengem

Compartix


La ment humana és conservadora per naturalesa. El canvi espanta, trastorna i incomoda. Quan fem alguna cosa de manera diferent, el cervell rep ordres contradictòries i crea una sensació de desconcert entre el costum i la novetat mateixa.

La proposta és tot un repte: deixar arrere les típiques formes d’elaboració per a canviar la clàssica carn arrebossada o l’ensalada amb tomaca. És a dir, convertir els senzills menjars de sempre en receptes de primer nivell, sense haver de fer grans esforços. Transformar els plats quotidians en receptes originals i senzilles de fer. Per a un sopar amb invitats, per a este nadal o perquè els xiquets no s'avorrisquen, podem preparar receptes sorprenents en molt poc de temps, i a més, utilitzant ingredients senzills com a formatge, arròs o ous.

Per exemple, amb l’arribada de l’hivern el caldo de pollastre és molt socorregut. Amb unes ales i carcasses rostides i després portades a ebullició durant un parell d’hores, s’aconseguix un caldo gustós i consistent. I si es mescla amb flors de gessamí? Es tracta d’unir innovació i tradició amb uns xicotets tocs.

I si s’opta per preparar una sopa, per què l’hem d’acompanyar amb els típics fideus? Caldos amb grans d’ordi, blat, sègol o espelta, amb arròs salvatge o roig, quinoa o mill, avena sencera o amb llegums, enriquixen molt qualsevol plat de cullera.

Un altre dels ingredients quotidians a la cuina i en el qual pràcticament no es posa atenció és l’ou. Traure el màxim partit d’este producte tan aparentment senzill resulta fàcil si es valora la seua versatilitat a l’hora de combinar-se amb altres aliments. Es poden preparar uns ous remenats amb mantega, nata i un raget de llet i remenar-ho tot mentre es cou al bany maria. D’esta manera s’obté una textura increïblement cremosa.

Es tracta d’unir innovació i tradició amb uns xicotets tocs.


I què passa amb la típica carn arrebossada? Hi ha alternatives tan sorprenents com substituir el pa ratllat per nachos, flocs de dacsa, flocs de creïlla, fruites seques o llavors, que li aporten uns matisos molt interessants. O, per què no, mesclar el pa amb formatge, espècies o herbes aromàtiques per a elaborar un plat diferent. La qüestió és canviar un poc la forma de fer les coses perquè els plats casolans deixen de ser sempre el mateix. 

De la mateixa manera, com podem trencar el típic tàndem encisam-tomaca? Donar una nova vida a les ensalades és facilíssim, només cal una miqueta d’imaginació. El contrast entre textures i sabors és un bon punt de partida que es pot aconseguir amb bajoques, alvocat, cogombre, bròcoli, espàrrecs, porros, carabassa o germen de blat, entre altres opcions. I per donar-li el toc final, els elements cruixents són ideals. Anous, anacards, pipes de gira-sol, poma o api, entre d’altres, fan, d’una ensalada comuna, una ensalada “top”.

Atreviu-vos a anar més enllà, a canviar l’ordre dels factors, a posar l’arròs per postres i el xocolate en l’ensalada. Hi ha moltíssims elements para preparar receptes originals i diferents que sorprenguen i vajan una miqueta més enllà. Vegem-ne alguns exemples.