Receptes sanes per a barbacoa

Comparte

Xampinyons farcits 

Ingredients (4 persones)

8 xampinyons grans sencers
80 g de
crema de formatge
20 ml d’
oli d’oliva verge extra
2 g d’
espècies al gust
Sal


Preparació

Marina la nit anterior els xampinyons amb suc de llima.
Neteja molt bé els 

xampinyons, passant-los per aigua i amb un raspall per a llevar-los la terra i tallant-los la tija.


Mescla el formatge amb les espècies i ompli amb cura els xampinyons. Després, tira-hi un raget d’oli i una miqueta de sal per damunt.


Prepara un paquetet amb paper de plata per a cada xampinyó i col·loca’l sobre la reixeta de la barbacoa. Tardaran entre 10 i 15 minuts a fer-se.


Informació Nutricional (per ració)

Broquetes de salmó

Ingredients (4 persones)

400 g de llom de salmó
40 ml d’
oli de sèsam
40 ml de
salsa de soja
50 g de
pimentó verd
12
tomaques de cirera


Preparació

Talla el llom de salmó en daus i retira’n la pell. Col·loca els daus en un bol i cobrix-los amb una mescla de dues cullerades soperes d’oli de sèsam i tres de salsa de soja, i deixa’ls macerar durant 30 minuts.


Introduïx els trossos de salmó en broquetes, alternant cada dau de salmó amb una tomaca de cirera i un tros de pimentó i torra-ho a la brasa durant dos minuts per cada costat.


Per a evitar que es resseque, quan pegues la volta a les broquetes, arruixa-les lleugerament amb el marinat per a intensificar-ne el sabor..


Informació Nutricional (per ració)

Broquetes de pollastre semidolces

Ingredients (4 persones)

400 g pits de pollastre desossats
80 g
cacauets pelats crus
3
alls
120 g de
ceba
40 g d’
oli de gira-sol
2
vitets secs
2 g de
canella mòlta
10 g de
sucre
100 ml de
suc de llima
2 l
llet de coco

Preparació

Tritura els cacauets pelats. Pica la ceba i els alls i salta’ls en un casset amb l’oli fins que queden transparents. Posa-hi la llet de coco, els cacauets mòlts, el sucre, el suc de llima, una mica de sal, els vitets i la canella mòlta. Remena-ho bé. Deixa que la salsa es coga a foc suau durant 10 minuts o fins que es quede espessa i cremosa. Tritura-la amb la batedora perquè es quede molt fina.
Talla els pits de pollastre en daus i munta les broquetes, col·loca-les sobre una safata i cobrix-les bé amb la salsa. Deixa que reposen en fred mitja hora, com a mínim. Reserva la salsa sobrant.


Torra les broquetes, afegint un poc més de salsa de tant en tant. Pega’ls la volta a mitjan  cocció. Quan estiguen ben daurades per les dues cares, retira-les i servix-les.


Informació Nutricional (per ració)