3 receptes sorprenents que t'encantaran
Descobrix 3 receptes sorprenents que mesclen sabors exòtics que no t’esperaves. Atrevix-te a explorar sabors nous i sorprén el paladar!
hui mengem
Compartix
Esta època de l’any es presenta amb possibilitats infinites en les cuines, ja que, aprofitant els aliments frescos i de temporada, podrem elaborar plats innovadors que fusionen verdures, carn i peix amb fruita fresca o fruita seca, i així aconseguirem contrastos que faran que cada plat siga més emocionant. Jugar amb les textures i els sabors és una de les maneres més apassionants de dur els plats a un nivell superior.
Atrevix-te amb la mescla de sabors
Per a mesclar sabors hem de tindre en compte:
- Triar ingredients que contrasten pel gust, però que alhora siguen complementaris. Per exemple, la poma i el formatge blau combinen bé perquè l’acidesa de la poma contrasta amb el sabor intens del formatge.
- No tindre por d’experimentar i de provar diferents combinacions fins que en trobem una que reunisca tot el que busquem.
- Afegir als plats espècies i herbes aromàtiques, ja que són un recurs excel·lent per a donar-los sabor i aroma.
Si incorporem fruita:
- Comença amb quantitats reduïdes.
- Tria la de temporada: sol ser més saborosa i nutritiva.
- Talla-la a trossos menuts. Això farà que siga més fàcil de menjar i que es mescle millor amb els altres ingredients.
Ensalada tèbia de carabassa i magrana
Ingredients (4 persones)
600 g de carabassa pelada i tallada a daus
120 g de magrana desgranada
100 g d’espinacs frescos
30 g d’anous
40 ml d’oli d’oliva verge extra
5 ml de vinagre balsàmic
5 g de mel
Sal i pebre al gust
Preparació
- Precalfa el forn a 180 °C.
- Mescla els daus de carabassa amb l’oli d’oliva, la sal i el pebre en un recipient gran. Escampa’ls en una safata per a forn i torra’ls fins que estiguen tendres i daurats, aproximadament 25-30 minuts.
- En un altre recipient, prepara l’adob mesclant el vinagre balsàmic i la mel.
- Col·loca els espinacs frescos en un plat gran i afig-los els daus de carabassa torrats per damunt.
- Arruixa l’ensalada amb l’adob de vinagre balsàmic i mel.
- Afig-li els grans de magrana i les anous torrades.
- Servix-la immediatament i disfruta d’esta ensalada tèbia.
Energia: 141 kcal
Hidrats de carboni: 4,9 g
Sucres simples: 4,5 g
Proteïnes: 1,9 g
Greixos: 12,6 g
G. saturats: 2 g
G. poliinsaturats: 2,7 g
G. monoinsaturats: 7,5 g
Colesterol: 0 mg
Fibra: 2 g
Guisat de carn amb prunes i ametles
Ingredients (4 persones)
500 g de carn de porc o de corder tallada a daus
100 ml de caldo de carn
40 ml d’oli d’oliva verge extra
80 g de ceba picada
50 g de prunes seques
30 g d’ametles torrades
1 g de canella en pols
2 alls picats
Sal i pebre al gust
Preparació
- Calfa l’oli d’oliva en una cassola gran i daura-hi els daus de carn a foc alt. Retira la carn de la cassola i reserva-la.
- Agrega la ceba i l’all a la mateixa cassola i cuina’ls fins que es dauren.
- Torna a posar la carn a la cassola i afig-li les prunes seques, les ametles torrades, el caldo de carn i la canella.
- Cuina-ho aproximadament una hora fins que la carn estiga tendra i la salsa s’haja espessit.
Energia: 406 kcal
Hidrats de carboni: 5,9 g
Sucres simples: 5,9 g
Proteïnes: 32,2 g
Greixos: 28,15 g
G. saturats: 7 g
G. poliinsaturats: 3,5 g
G. monoinsaturats: 15,6 g
Colesterol: 86,25 mg
Fibra: 3,3 g
Peres al forn amb formatge blau i caramel de vi negre
Ingredients (4 persones)
800 g de peres madures tallades per la mitat i sense el cor
100 g de formatge blau a miquetes
50 ml de vi negre (una tassa)
40 g de mel
40 g de mantega
1 canonet de canella
Preparació
- Col·loca les peres en una safata per a forn i afig el formatge blau a miquetes en el buit del cor de cada pera.
- Mescla el vi negre, la mel i el canonet de canella en un casset.
- Porta la mescla a ebullició i cuina-la a foc lent fins que es reduïsca i es convertisca en un caramel espés.
- Aboca el caramel de vi negre sobre les peres farcides de formatge blau.
- Col·loca una cullerada de mantega sobre cada pera.
- Posa les peres al forn a 180 °C durant uns 20-25 minuts o fins que estiguen tendres i caramel·litzades.
- Servix les peres al forn amb formatge blau i caramel calent.
Energia: 373 kcal
Hidrats de carboni: 26,7 g
Sucres simples: 26,7 g
Proteïnes: 6,10 g
Greixos: 25,7 g
G. saturats: 10,5 g
G. poliinsaturats: 1,45 g
G. monoinsaturats: 11,3 g
Colesterol: 45 mg
Fibra: 4 g