Coca de iogurt: recepta fàcil i deliciosa 

Prepara una coca de iogurt esponjosa i deliciosa amb esta recepta fàcil i ràpida. Descobrix-ne el pas a pas i la forma perfecta de servir-la.

hui mengem

Compartix


La coca de iogurt és un clàssic de la rebosteria que alegra qualsevol desdejuni o berenar per la seua senzillesa, esponjositat i sabor suau. A més, a diferència d’altres dolços, no té unes mesures o pesos extremadament rígids, ja que per a preparar-la s’utilitza l’envàs o got d’un iogurt. Pensar en una coca de iogurt esponjosa farà que més d’una persona viatge a la infància, i estem convençuts que, amb esta recepta tan fàcil, voldràs fer-la a casa ara mateix. Endavant!

Ingredients per a preparar una coca de iogurt esponjosa

Els ingredients de la coca de iogurt són ben fàcils d’aconseguir, apunta!

  • 1 iogurt natural o de llima
  • la mesura d’1 iogurt d’oli de gira-sol
  • 2 vegades la mesura del iogurt de sucre
  • 3 vegades la mesura del iogurt de farina de rebosteria
  • 3 ous
  • mig sobre de rent (tipus Royal)
  • ratlladura de llima (opcional)
  • mantega per a untar el motle



Com es fa una coca de iogurt: pas a pas

Una de les claus de la recepta de la coca de iogurt és que resulta molt fàcil recordar-ne les quantitats: només hem de posar els tres ingredients principals (oli, sucre i farina) en una proporció d’1, 2 i 3. Necessitarem, per tant, una mesura d’oli, dos de sucre i tres de farina. A més d’això, només ens farà falta un iogurt natural o de llima, llevat, tres ous i... voilà! Ja tindrem una coca que, paraula, sempre ix bé.

Anem pas a pas:

  1. Posem en un bol el iogurt i afegim 3 ous, 1 mesura d’oli de gira-sol i 2 de sucre. Ho batem.
  2. Mesclem la farina (recordem, 3 mesures de iogurt) amb rent i anem incorporant-la al bol amb la resta d’ingredients. Per a fer-ho, usarem un colador que ens ajude a tamisar la farina i evitar els grums. Anem afegint farina i batent a poc a poc.
  3. Si volem donar-li un toc cítric, agregarem ací la ratlladura de llima.
  4. Amb el forn ja precalfat a 180 graus durant uns 10 minuts, i després d’haver untat la mantega en el motle, hi aboquem la massa i deixem que es coga. Perquè el resultat siga satisfactori serà important no obrir la porta del forn durant els 35 minuts que dura la cocció; si no, la temperatura interior baixarà i la coca es pot arribar a afonar.

Transcorreguts els primers 30 minuts sí que podrem verificar el punt de cocció ficant-hi una broqueta de fusta. Si ix neta, ja estarà a punt; si no, esperem 5 minuts més i apaguem el forn. Després, deixem que la coca es tempere un poc en el motle i la posem sobre una reixeta perquè s’acabe de refredar sense agafar humitat.

Com es pot conservar i servir la coca de iogurt

La veritat és que la coca de iogurt està deliciosa així, sense res més, però també la podem acompanyar de melmelada casolana, trossos de fruites o fruita seca, o inclús farcir-la amb crema pastissera o nata muntada per a donar-li un extra de sabor dolç. També podem empolvorar-la amb un poc de sucre en pols o aprofitar-la com a base per a altres receptes i elaboracions, com una coca de xocolate. Quant als acompanyaments, li va molt bé un got de llet freda, un café amb llet, un te gelat o qualsevol infusió.

La coca de iogurt és una recepta infal·lible que sempre triomfa. El seu sabor i la textura la convertixen en la preferida de grans i menuts i la seua facilitat de preparació fa que siga perfecta inclús per als qui s’inicien en la rebosteria. Tasta-la i sorprén-te amb el resultat!