Smash burger: les hamburgueses de moda
Descobrix què és una smash burger, els ingredients clau i com pots preparar-ne amb una recepta fàcil i deliciosa. No t’ho perdes!
![](/public/Image/2016/5/hoycomemos_icono.png)
hui mengem
Compartix
![](/public/Image/2025/2/smashburger1.jpg)
Què és un smash burger i per què estan de moda?
Smash burger. Et sona el nom? Doncs hauria de ser així, perquè este tipus d’hamburguesa està causant sensació pel seu sabor únic i per la facilitat de preparació. Si t’estàs preguntant què és una smash burger, eixim de dubtes ara mateix: es tracta d’una varietat d’hamburguesa americana que es diferencia d’altres per la tècnica de cocció. El terme smash fa referència a la preparació, ja que esta paraula significa, en anglés, ‘esclafar’. Per tant, el que té d’especial esta hamburguesa és que cal posar-li un pes damunt per a esclafar-la mentre es cuina a la planxa.
La carn d’una smash sol ser de vedella per les característiques que té (sabor deliciós i potent, contingut de greix del 15-20% per a garantir la suculència i textura) i es combina amb formatge, cogombrets, bacó i ceba cruixent entre dos pans de brioix. Com que la carn queda relativament fina, se sol preparar amb una capa doble de carn; és a dir, amb dos hamburgueses, per la qual cosa la smash burger és una opció molt contundent i especialment apta per als amants més incondicionals de les hamburgueses.
Ingredients per a fer smash burger
Per a fer la nostra suculenta smash burger haurem d’aconseguir els ingredients següents:
- 1 kg de carn de vedella picada
- 4 pans de brioix per a l’hamburguesa
- 8 tallades de formatge (preferiblement, cheddar)
- ceba fresca
- ceba fregida cruixent
- tomaca fresca (a rodanxes)
- encisam
- cogombrets
- maionesa
- sal
- pebre
![](/public/Image/2025/2/smashburger2.jpg)
Recepta de smash burger: pas a pas
La smash burger té una recepta molt assequible. Vegem què hem de fer per a elaborar esta deliciosa hamburguesa a casa!
- Primer, dividirem la carn en huit porcions i les salpebrarem al gust.
- Formarem hamburgueses d’una mida i un gruix normals.
- Prepararem tots els ingredients que afegirem a l’hamburguesa per a tindre’ls a mà. Este pas és especialment important per a evitar que la carn es refrede una vegada feta.
- Torrarem el pa de les hamburgueses. Amb esta finalitat, posarem un poc de mantega o oli en la part interior i el deixarem en la paella o planxa prou de temps perquè es quede torrat.
- En una planxa o paella gran posarem les hamburgueses amb un poquet d’oli i foc molt fort. Després, esclafarem la carn amb força amb l’espàtula mentre les cuinem.
- Quan vegem que les vores comencen a estar cruixents, col·locarem damunt una rodanxa de formatge perquè es fonga amb la calor. Una vegada la girem ja no caldrà que esclafem més la carn, sinó que deixarem senzillament que es vaja fent.
- Untarem la part de baix del pa amb maionesa i hi afegirem les rodanxes de tomaca, l’encisam i la ceba (tallada en anelles fines). Els més arriscats poden incloure-hi ceba calfada o caramel·litzada per a donar-li un extra de sabor.
- Damunt col·locarem una capa de carn amb formatge i cogombrets a tallades i després i disposarem la capa de carn següent amb formatge damunt.
- Finalment, però no menys important, coronarem l’hamburguesa amb ceba cruixent i la part de dalt del pa de brioix i... voilà!
La smash burger destaca pel sabor irresistible, la textura cruixent i la seua autenticitat, un fenomen imparable que ha arribat per quedar-se, sens dubte!