Recepta del pastís de Sacher 

Descobrix què és el pastís de Sacher i com es pot preparar pas a pas. Troba la recepta i els ingredients d’estes famoses postres de xocolate que t’encantaran.

hui mengem

Compartix


Inventat l’any 1832 per Franz Sacher, el famós pastís de Sacher és un dels dolços més emblemàtics de la rebosteria internacional. Segons conta la història, el príncep Klemens von Metternich de Viena (Àustria) va demanar unes postres especials per a un sopar amb uns convidats molt importants i Franz Sacher, en aquells dies un jove aprenent de cuina, va improvisar el que seria el primer prototip de pastís de Sacher. Després de l’èxit que va tindre, va ser qüestió de temps que este popular pastís arribara a tots els racons del món.

Què és el pastís de Sacher?

Però... què és el pastís de Sacher? La característica principal d’este pastís és que té diverses mitats de bescuit i, enmig d’estes, una capa de melmelada d’albercoc (que aporta un toc àcid tremendament addictiu). És una bescuit de xocolate lleugerament dens, que es prepara amb mantega, sucre, ous, farina i xocolate fos. No du rent, però, això sí, la seua textura és igualment suculenta.

En l’actualitat s’atribuïx el reconeixement oficial d’estes postres a l’Hotel Sacher de Viena, fundat per Eduard Sacher, fill de Franz, el creador del pastís de Sacher. Per si ens agafa un poc lluny com a destinació vacacional, la bona notícia és que podem preparar a casa este símbol de la rebosteria vienesa. El pastís de Sacher es pot elaborar amb una recepta ben fàcil, t’ho expliquem tot a continuació!



Ingredients per a pastís de Sacher

Per a preparar el nostre pastís de Sacher necessitarem els ingredients següents, apunta!

  • 220 g de massapà (el prepararem amb 100 g d’ametla, 100 g de sucre en pols i 20 g d’aigua)
  • 80 g de sucre en pols
  • 125 g de sucre
  • 140 g de rovell d’ou
  • 200 g de clara d’ou
  • 65 g de mantega
  • 65 g de cacau en pols
  • 70 g de farina de blat
  • 120 g de melmelada d’albercoc
  • 250 g de xocolate fondant per a la cobertura
  • 250 g de nata líquida

Com es prepara el pastís de Sacher

Com es fa el pastís de Sacher? Anem pas a pas. Començarem fent el massapà. Amb esta finalitat, mesclem en un bol 100 grams d’ametla en pols, 100 grams de sucre en pols i 20 grams d’aigua. Ho unim tot fins a aconseguir una massa sòlida però blana. Després, precalfem el forn a 180 graus.

Col·loquem el massapà en el got de la batedora, hi afegim la mantega, els rovells i el sucre en pols i ho batem fins que quede esponjós. A continuació, tirem la farina i el cacau tamisats a la mescla i remenem. També batem les clares amb el sucre i ho deixem a punt de neu. Ho afegim a la pasta en dos tandes i després tirem tota la mescla en un motle greixat i enfarinat de 20 centímetres de diàmetre. Només quedarà ficar-ho al forn, on haurà d’estar uns 40 minuts.

Una vegada el bescuit estiga fred, toca incorporar-hi la melmelada d’albercoc. Per a fer-ho, el tallem en tres discos iguals i afegim la melmelada en cada capa. Finalment, només faltarà el glaçat. Posem la nata a bollir en un cassó i l’aboquem després sobre la cobertura de xocolate trossejada. Ho remenem i, quan arribe als 30 graus de temperatura, ho tirem per damunt del pastís, que haurem col·locat convenientment en una reixeta.

Amb què s’acompanya el pastís de Sacher?

El pastís de Sacher es pot presentar amb una cullerada generosa de nata muntada sense sucre, i són unes postres ideals per a maridar amb un café fort, un vi dolç, licor o crema chantilly. Unes postres plenes de glamur que sorprendran pel sabor irresistible.