Recursos educatius per a donar suport als xiquets durant el confinament

Els xiquets necessiten més atenció durant la quarantena. Us recomanem estos recursos educatius per a reforçar el que oferixen els centres d’estudis.

cures infantils

Compartix

Estem davant d’una època de canvi, en què quedar-nos a casa és la millor opció per a evitar contagis. Pares i fills compartixenestos dies espais de casa i intenten suportar, tan bé com poden, esta situació. Però, a vegades, les circumstàncies es compliquen, sobretot si els pares intenten teletreballar i els xiquets, que estan sense escola, comencen a avorrir-se.

Què podem fer perquè els menuts de la casa es divertisquen i s’entretinguen sense caure en el recurs fàcil dels dibuixos animats? A continuacióet duem més de 25 recursos educatius per a xiquets d’infantil i primària que us permetran una treva, alhora que els ajudaran a no perdre el fil del que han aprés a classe.


TeamConsum: portal educatiu creat per la Cooperativa Consum, amb jocs, activitats i concursos, organitzats per edats, per a educar en estils de vida saludables i de consum responsable.

Precisament, per a estos temps de confinament, ha realitzat dos jocs per als més menuts:

  • El joc dels reptes: Joc amb divertits reptes d'enginy, ball, agilitat i molt més per gaudir en família. De dos a sis jugadors de 6 a 99 anys. Esteu preparats per demostrar totes les vostres habilitats? Ànim i que guanyi el millor!
  • Com fer una piràmide hologràfica: Si t'agrada fer manualitats, la que et presentem en el següent vídeo et va encantar. Mira el tutorial que et proposem per fer una piràmide hologràfica i relaxa't amb les imatges en 3D que podràs veure des del teu smartphone.

EduClan: oferixcontinguts educatius digitals gratuïts per a xiquets de 4 a 10 anys. Llengua, lògica i matemàtiques, naturals, socials, idiomes, educació física, artística, tecnologies o convivència. Oferixen tres canals segons franges d’edat.

Khan Academy: esta aplicació creada per una associació sense ànim de lucreoferix una gran varietat d’activitats de matemàtiques, ciències i altres àrees de coneixement, a partir de 2 anys. Molt recomanable l’app  Khan AcademyKids per als més menuts.

iCuadernos Rubio: a partir dels 3 anys, els típics quaderns de tota la vida es reinventen en estaapp que els permetrà practicar cal·ligrafia, matemàtiques i operacions de càlcul, a més d’activitats més creatives de dibuix i pintura.

Aprendre a Llegir – Sil·labari: Estejoc educatiu utilitza la fonètica per a ensenyar a llegir al mateix temps que el xiquet es divertix (a partir de 4 anys). Mitjançant nivells progressius i estructurats, descobrix els sons i les síl·labes i els acobla.

Academons: oferix activitats per a tots els cursos de primària adaptades segons el currículum i per a totes les assignatures.

SmileandLearn: els xiquets aprendran matemàtiques, ciències, música, relaxació, cal·ligrafia o història mitjançant contes, cançons o històries divertides.

MARS: En Missió per a Aprendre Repassant, creada per l’editorial SM, els xiquets des de tercer fins a sext de primària podran repassar el que han treballat.

Apps per a famílies: l’editorial Santillanaoferix, en la seua pàgina web, aplicacions per a famílies i docents com a suportal treball diari. Hi ha recursos per a xiquets d’entre 3 i 8 anys.

DuckDuckMoose: inclou tota una col·lecció d’aplicacions educatives que repassen continguts de llengua, matemàtiques, música o dibuix.


Writing Wizard: aplicació de cal·ligrafia per a completar lletres amb diferents moviments, animals i colors, amb què n’aprenen el traç. Per a xiquets fins a 5 anys.

Bini Bambini: joc de lletres animades per a xiquets de fins a 5 anys.

Club pequelectores: Oferixen una sèrie de contes imprimibles i descarregables per a llegir a casa.

Thinkrolls 2: divertits puzles educatius per a xiquets a partir de 5 anys.

Quiz de Geografia. Trivial amb preguntes i respostes de geografia acompanyades de dades interessants, sobre la geografia mundial.

GeoExpertLite - Geografia Mundial és una ferramenta educativa dissenyada a mode de joc per a aprendre geografia.

BrainPOP Espanyol:BrainPOP Espanyol és un lloc educatiu que oferix pel·lícules animades a més de qüestionaris, lectures i activitats per a explicar temes curriculars de totes les matèries. De 4 a 14 anys.

StarWalkKids - Atles Estel·lar:Aplicació per a buscar i observar les estreles en el cel. És un joc ideal per a aprendre el sistema solar, planetes, cometes, estreles i constel·lacions.

HappyLearning: oferix vídeos educatius sobre història, matemàtiques, ortografia, l’univers, entre d’altres, a més de material extra com a fitxes, dibuixos per a acolorir, recomanacions… Des d’infantil fins a 12 anys.

Com funciona?: És una aplicació didàctica molt entretinguda que dona als xiquets l’oportunitat d’explorar com funciona el nostre planeta per mitjà d’animacions, explicacions senzilles, jocs i locucions.

Duolingo - Aprénanglés: Divertit joc per a aprendre anglés amb lliçons curtes i divertides.

Loopimal : sons, ritmes i música per a xiquets de 2 anys en avant.

Calculomates: pràctica web que genera activitats descarregables: càlcul operatiu i càlcul mental a base d’operacions matemàtiques i de fraccions.

EvenMonsters Get Sick : es tracta d’una app que ajuda els xiquets de 2 i 8 anys a repassar anglésper mitjà d’un conte.

Edofitxes. Recursos educatius. Material fotocopiable i quaderns d’activitats gratis per a xiquets. Oferixen fitxes en PDF de matemàtiques, ciències, motricitat, lectura i escriptura.

Primera Escola: làmines, fitxes, manualitats, retallables, dibuixos divertits educatius per a pintar. Fitxes d’educació infantil, preescolar i primària.

Bebe aMordor està carregat de jocs per a imprimir o online, des de laberints fins a fitxes per a treballar cada assignatura.

Origami fàcil: figures de papiroflèxia especialment pensades per a xiquets. Es tracta de figures molt senzilles que s'expliquen pas a pas en videotutorials.