Salut de ferro als 60

Resulta evident, envista de les dades de què es disposa actualment, que mai és massa tard per a exercitar-seen la cura del cos i la ment. Fa alguns anys qui hauria pensat que els majors de 60 estarien disposats a fer exercicis que no només enfortiren els ossos, sinó també aquells que reforçaren l’elasticitat i la mobilitat alhora queprotegiren el cor i el cervell, i afavoriren així el treball de l’agilitatmental i la memòria? Qui no s’hauria plantejat canviar d’hàbits alimentaris arrelats per a afavorir una millor qualitat de vida?

hui mengem

Compartix


De cara a les incipients malalties pròpies de l’edat, el fet d’adquirir nous coneixements sobre els aliments permet afrontar d’una altra forma les xacres i descobrir esta etapa daurada, els 60.

PERÒ, QUÈ ES NECESSITA?

Els antioxidants són imprescindibles per a combatre els radicals lliures, participants actius de diverses de les malalties més rellevants. Es tracta de productes residuals deles cèl·lules, que es formen quan mengem, respirem, ens movem, etc. Alguns els eliminem de forma sistemàtica, com el diòxid de carboni, a través de la respiració, però uns altres requerixen la col·laboració dels antioxidants. Podem trobar-ne en:

• Minerals: seleni i zinc,presents en el cas del primer en peixos, mariscos i fruites seques, i el segonen carns, peixos i llavors de carabassa.

• Vitamines, especialmentla A, que abunda en ous i formatges, la C en fruites i hortalisses i la E enfruites seques i olis vegetals.

• Carotenoides, que espersonifiquen en els aliments ataronjats i rojos com les carlotes, les tomaqueso els moniatos, o en alguns vegetals verds com els espinacs o el bròquil.

• Polifenols, especialment abundants en els fruits rojos com les cireres, les móres, la mangrana, les groselles i els nabius i també en el xocolate negre.