Sépia a la planxa: una recepta que agrada a tot el món

La sépia a la planxa és una recepta molt fàcil de preparar i que agrada sempre tant a grans com a menuts. No et perdes el nostre pas a pas!

hui mengem

Compartix


La sépia és un mol·lusc (com el polp o el calamar) molt habitual als establiments costaners durant els mesos d’estiu, encara que també la podem trobar fresca o congelada durant tot l’any per tal de cuinar-la a casa. És un aliment amb una gran font de proteïnes molt interessant, i a més té poques calories, de manera que és perfecte per a degustar-lo com a aperitiu o com a plat principal amb una ensalada.


Per tot això, la sépia a la planxa és la recepta perfecta per a incloure-la en la nostra dieta. Cuinar sépia a la planxa, a més, no té cap misteri: en a penes deu minuts, tindrem el plat preparat i a punt per a menjar. Això sí, per a fer sépia a la planxa hi ha dos trucs que hem de tindre molt en compte: eixugar la sépia (per tal de controlar-ne la humitat) i la temperatura de cocció a la planxa o la paella.


També hem de controlar molt bé l’adob per a donar-li un extra de sabor amb què, sens dubte, guanyarà. La sépia amb all i julivert, a més d’oli, llima i un raget de vinagre, estarà senzillament increïble. Ara sí, sense més tardança, vegem com es cuina la sépia a la planxa.


Ingredients de la sépia a la planxa

Necessitarem els ingredients següents, pren nota!

  • 500 g de sépia
  • 2 alls
  • 1 cullerada de llima espremuda
  • 1 culleradeta de vinagre
  • 1 raget d’oli d’oliva
  • 1 pomet de julivert
  • 1 pessic de sal

Com es fa la sépia a la planxa

Abans de posar-nos a cuinar, ho preparem tot, inclús la salsa per a la sépia a la planxa: és a dir, l’adob. Si optem per fer una sépia sencera a la planxa, primer haurem de netejar-la bé (llevant-li la part dura i l’interior, i també les potes, tentacles i la boca o bec) abans de tallar-la en daus de mida mitjana, ja que després es reduiran amb la calor. Una altra opció és utilitzar sépia congelada ja trossejada.


La humitat, com avançàvem més amunt, és un risc a l’hora de cuinar la sépia, per tant haurem de llevar l’excés d’aigua amb paper absorbent. Inclús encara que optem per sépia congelada, haurem de deixar que es descongele per a repetir el procés d’eixugar-la. 


Quant a l’adob (que el podem preparar al principi per a tindre’l a punt), posarem en un morter all pelat i tallat a làmines, un pessic de sal i julivert picat. Moldrem tots els ingredients i, seguidament, hi afegirem la llima, l’oli d’oliva i un poc de vinagre. Ho integrarem tot en la salsa i la reservarem.


Per a començar ja amb la cocció de la sépia a la planxa, posarem un poc d’oli (només un poc, ja que és a la planxa, no fregida) a la planxa o a la paella i deixarem que es calfe prou. Quan estiga calenta (sense arribar a cremar-se), afegirem la sépia. Llavors, posarem el foc un poc més alt i remenarem durant un minut perquè quede ben feta per tots els costats i no s’apegue.


Posteriorment, amb la calor residual de la paella, i després d’uns minuts des que hem apagat el foc, tocarà afegir l’adob perquè la sépia s’impregne bé del sabor. Tot seguit, remenarem perquè agafe un poc de temperatura.


Després, d’este pas, ja tindrem la nostra sépia a la planxa i només ens quedarà emplatar. Un parell d’idees per a triomfar (encara més) amb este plat: tirar-li un raget més de llima (al gust) o posar una rameta de julivert. Deliciós i amb fonament.