Suquet de peix
El suquet de peix és un guisat mariner fet amb morralla i algunes peces de peix i marisc. Prepara ja esta deliciosa recepta mediterrània.
hui mengem
Compartix
INGREDIENTS (per a 6 persones):
- ½ de rap
- ½ lluç
- 2 cebes
- 4 grans d’all
- 200 g de tomaca triturada
- 1 cullerada de pebre roig de la Vera dolç
- 4 creïlles grans
- 100 ml de vi blanc
- 1 l de caldo de peix
- Oli
INGREDIENTS PER A LA PICADA:
- Avellanes
- 2 alls
- 1 culleradeta de pebre roig de la Vera
- Julivert fresc
- Brins de safrà
- 1 cullerada sopera de sal
- 1 vitet
ELABORACIÓ PAS A PAS:
1. Calfa l’oli en el calder o en la cassola.
2. Pica la ceba molt fina a daus i aboca-la al calder. Afig un poc de sal perquè solte l’aigua més ràpidament.
3. Pica un parell d’alls i afig-los a la barreja. Si preferixes, pots afegir també mig vitet picat.
4. Una vegada la ceba estiga daurada, afig-li la cullerada de pebre roig de la Vera i la tomaca. Mescla-ho bé tot i, quan la tomaca estiga cuita, afig el vi blanc per a desglaçar el sofregit i que no s’apegue a la paella.
5. Mentre es cuina el sofregit, prepara la picada. En un morter afig la sal, dos alls pelats, una cullerada de pebre roig, unes fulles de julivert, unes avellanes (torrades i pelades prèviament), brins de safrà i un poc de caldo. Remena tots els ingredients fins que queden ben integrats i reserva’ls.
6. Pela les creïlles i talla-les a gallons o bé a rodanxes no massa fines. Afig-les al sofregit perquè s’impregnen del sabor i aboca el caldo de peix.
7. Talla el rap a trossos grans i sala’l.
8. Una vegada les creïlles estiguen bullides, afig el peix al guisat juntament amb la picada i mantín-lo en el foc de 6 a 8 minuts.