Tipus de gelats i formes de conservació

Descobrix els tipus de gelats que hi ha i la manera de conservar-los correctament. De crema, de llet, sorbets i molts altres que no et pots perdre este estiu.

saber comprar

Compartix


Els gelats són unes de les postres més populars a tot el món, especialment durant els mesos d’estiu. Hi ha molts tipus de gelats que varien en sabor, textura i presentació. La conservació correcta dels gelats és fonamental per a mantindre’n la qualitat i disfrutar del sabor tan deliciós que tenen amb les altes temperatures. Descobrix-ne totes les varietats segons els ingredients i com es poden mantindre en les millors condicions.

Quants tipus de gelats hi ha?

  1. Gelat de crema: es el més comú i s’elabora amb llet, nata, sucre i sabors naturals o artificials. Té una textura suau i cremosa. Per a conservar-lo correctament, és important mantindre’l a temperatures molt baixes; l’ideal es a -18 °C. Això evita que s’hi forme gel i en manté el sabor i la textura originals.
  2. Gelats de fruita: s’elaboren amb puré o suc de fruita fresca. Són refrescants i més lleugers que els gelats de crema. Per a conservar-los adequadament, és essencial mantindre’ls a una temperatura de congelació constant. Algunes fruites, com la pinya i la papaia, contenen enzims que poden fer que el gelat es torne aigualit, per això és important evitar mesclar estes fruites amb lactis quan es preparen.
  3. Gelat de iogurt: s’elabora amb iogurt en lloc de crema. Té un sabor lleugerament àcid i és una opció més saludable que els gelats tradicionals. Per a conservar el gelat de iogurt, es recomana guardar-lo al congelador a temperatures molt baixes i consumir-lo dins d’un període de temps més curt que els gelats de crema, ja que tendix a endurir-se més ràpidament.
  4. Gelat sense sucre: estan dissenyats per a persones que han de controlar el consum de sucre. S’utilitzen edulcorants artificials o substituts del sucre per a endolcir-los. Igual que altres tipus de gelats, s’han de guardar a temperatures de congelació per a mantindre’n la textura i el sabor.


Com s’han de conservar els gelats correctament

  • Els gelats s’han de mantindre en el congelador a una temperatura constant de -18 °C o més baixa per a evitar la formació de cristalls de gel i mantindre’n la qualitat.
  • Cal evitar els canvis freqüents de temperatura en el congelador, ja que això pot afectar-ne la textura i el sabor.
  • El gelat casolà s’ha de guardar sempre en recipients hermètics per a evitar l’absorció d’olors i sabors no desitjats.
  • El gelat no es pot congelar una altra vegada després d’haver-lo descongelat parcialment. Això pot afectar-ne la qualitat i provocar l’aparició de bacteris.
  • Cal usar bosses o contenidors aïllats si es vol transportar gelats, per a mantindre’ls freds durant el trajecte.