Brandada d’abadejo: l’aperitiu perfecte

La brandada d’abadejo és un aperitiu tradicional perfecte per a obrir l’apetit. Amb la nostra recepta la tindràs llesta en un tres i no-res. A cuinar!

hui mengem

Compartix


INGREDIENTS (per a 2 persones):

  • 250 g d’abadejo
  • 500 g de creïlles
  • 25 ml de llet sencera 
  • Oli d’oliva verge extra 
  • 2 alls
  • Alfàbega fresca 

ELABORACIÓ :

1.  Posem en un bol l’abadejo a remulla i el deixem en el frigorífic tota la nit, aproximadament 12 hores. Durant este temps, li canviem l’aigua un parell de vegades. 

2. Una vegada dessalat el trossegem en trossos molt xicotets. 

3. Mentrestant, bollim les creïlles amb pell durant 20-30 minuts aproximadament. 

4. Alhora, en una paella amb l’oli calent, sofregim els alls. 

5. Quan la creïlla estiga bollida, li llevem la pell, la posem en un bol i l’esclafem amb una forqueta fins que quede ben xafada. 

6. Hi afegim els alls amb l’oli i l’abadejo esmollat i continuem esclafant-ho amb la forqueta. 

7. Calfem la llet uns 30 segons en el microones, l’agreguem a la mescla i remenem bé fins que es forme una pasta. 

8. Ara és el moment d’anar incorporant l’oli d’oliva verge extra a poc a poc fins que la massa quede ben lligada.

9. Abans de servir, ho adornem amb trossets d’abadejo per damunt, les fulles d’alfàbega fresca i un raig d’oli d’oliva verge extra. 

10. Ho servim amb pa torrat i a disfrutar d’este plat!