Propietats del rave

Descobrix tots els beneficis del rave, una arrel molt nutritiva que conté un gran nombre de principis actius que ajuden a previndre malalties.

els frescos

Compartix


El rave és una arrel comestible que es cultiva en quasi tot el món. Pel que sembla, ja es coneixia en l’antic Egipte fa més de 4.000 anys, també en la civilització xinesa, on s’utilitzava amb finalitats terapèutiques i cosmètiques. Els historiadors atribuïxen a grecs i romans la seua expansió pel continent europeu. 


El rave pertany a la família de les crucíferes, juntament amb la col, el bròcoli, la coliflor, el nap o la ruca. Este tipus de verdures contenen un grup de substàncies que es consideren antioxidants potents, per això es recomana consumir-ne per a previndre algunes malalties. A més, els ràvens tenen poques calories i molts nutrients, i això fa que siguen una hortalissa ideal per a incloure-la en la nostra dieta diària. 


Hi ha diferents tipus de ràvens. Els més coneguts ací són els ràvens redons de color roig per fora i blanc per dins, coneguts popularment com ravenets, però també tenim el rave negre i el rave japonés o daikon, el més utilitzat en la cuina asiàtica. 


Valor nutricional del rave

És una de les hortalisses que tenen més aigua, quasi un 95% i molt poques calories (100 grams aporten només 14 kcal). És una font d’àcid fòlic i vitamina C.Beneficis del rave

-L’acció antioxidant de la vitamina C del rave ajuda a la prevenció de les cèl·lules enfront del mal oxidatiu, manté les dents i els ossos forts i ajuda a disminuir el cansament i la fatiga.


-Els folats són essencials durant l’embaràs, ja que contribuïxen al creixement dels teixits materns.


-Com que estan compostos majoritàriament per aigua, els ràvens són un diürètic natural.


-Són rics en fibra, per tant produïxen sensació de sacietat. Això, unit al seu poder diürètic i a la baixa aportació calòrica, fa que siguen un aliat fantàstic per a les persones que volen perdre pes.


El rave en la cuina

L’ús més habitual del rave roig és en ensalada. Té un gust refrescant i pot arribar a picar, segons la varietat i el moment de la collita. Prova a fer-los amb ceba morada, formatge feta i pinyons. A la primavera i a l’estiu, els ràvens es cultiven a l’aire lliure, per això la millor època són els mesos de maig, juny i juliol, durant la resta de l’any es cultiven en hivernacles. A més d’utilitzar-los en ensalades, també podem preparar ceviche o fins i tot afegir-los al nostre suc amb altres fruites i verdures. Encara que estem acostumats a menjar-nos-els crus, si els fem al forn durant 30 minuts amb sal, pebre i oli d’oliva, all i romer o timó, estan deliciosos.