Abadeget: receptes saboroses de peix blanc

Et portem les millors receptes d'abadeget perquè descobrisques com cuinar este peix blanc. Delicioses i fàcils receptes d'abadejet al forn, a la planxa, fregit i més.

els frescos

17 febrer 2020

Compartix


L’abadeget, també conegut com bacallaret, és un peix blanc de la família de l’abadejo. Destaca per l’alt contingut en proteïnes, perquè és menut i per la seua carn blanca. El podem trobar al Mediterrani i al Cantàbric.

 Propietats

• Baix contingut gras.

• Alt contingut en proteïnes.

• Alt contingut en fòsfor, que ajuda al manteniment correcte de les dents.

• Font de potassi: contribuïx al funcionament normal del sistema nerviós.

• Vitamines de grup B: Niacina, vitamina B-6 i Vitamina B-12. Ajuden a disminuir el cansament i la fatiga.

• Font de seleni: contribuïx al manteniment de les ungles i del cabell.


Encara que se sol menjar fregit, l’abadeget és un peix que també s’adapta a receptes més elaborades.


Abadeget arrebossat o a l’andalusa

1 kg d’abadegets
3 ous
250 g de farina
2 alls
Julivert
Sal
1 llima

1. Neteja bé l’abadeget: lleva-li el cap, els budells i l’espina central. Podem demanar al pescater que ens els prepare per a fregir.

2. Deixa’ls damunt d’un paper de cuina perquè perden la humitat.

3. Sala’ls i enfarina’ls.

4. Bat els ous amb el julivert i l’all ben picats i passa el peix per esta mescla.

5. Frig-los amb oli ben calent per les dos bandes.

6. Servix-los amb uns trossets de llima.


Abadeget a la papillota


Abadeget en filets
Julivert
Pebrera verda italiana
Ceba
Sal
Pebre
Dos alls
Oli
Salsa tàrtara
Maionesa
Mostassa
Julivert
Pebre
Ceba tendra
Tàperes

1. Talla les verdures: la ceba i la pebrera a rodanxes i l’all a làmines.

2. Col·loca damunt del paper de forn les verdures tallades i els filets de peix

3. Codimenta-ho amb oli, pebre i sal.

4. Tapa-ho amb el paper de forn i tanca’l bé pels extrems.

5. Fica-ho al forn de 10 a 15 minuts a 200 °C.

6. Mentre t’esperes, prepara la salsa tàrtara.

7. Pica els ingredients.

8. Posa’ls en un bol, afig-li la mostassa, el pebre i la maionesa.

9. Mescla-ho bé.

10. Destapa el peix amb compte de no cremar-te i servix-lo.


Abadeget al forn

4 abadegets
Tomaquetes cherry
1 ceba
2 pebreres verdes
Espàrrecs verds
Julivert
Llima
Oli d’oliva
Pebre negre
Sal

1. Neteja els abadegets llevant-los els budells, el cap i la cua. Renta’ls, torca’ls i talla’ls en 2 trossos.

2.  Renta les tomaquetes i torca-les. Pela la ceba. Neteja les pebreres, renta-les i torca-les. Talla les verdures a rodanxes fines. Neteja els espàrrecs, renta’ls i talla’ls en trossos.

3.  Llava el julivert, pica’luna mica i reserva la resta per a decorar. 

4. Precalfa el forn a 200 °C. Col·loca les verdures en una font amb el peix, posa’ls sal i pebre, rega-ho amb una miqueta d’oli i el suc de llima.

5. Cuina-ho al forn 15 minuts i decora-ho amb el julivert.

6. Pots omplir els abadegets amb unes herbes aromàtiques perquè estiguen més gustosos.