Abadejo confitat amb tomaques

Ingredients per a 4 persones:

4 trossos d’abadejo (200 g cada un aproximadament) - ½ l d’oli d’oliva verge suau - 1 cabeça d’alls - Romer i timó - 200 g de tomaques “cherry” - Sal en escates i pebre de molinet

Peixos

20 novembre 2018

Compartix


PASSOS

Necessitarem un col·laborador manyós perquè pele els alls i els done un bon colp per a trencar-los.

  1. Posem en una cassola l’oli i el calfem fins als 80°. Hi afegim els alls pelats i partits amb un esclafit, les tomaques “cherry”, el romer i el timó.
  2. Ho deixem al foc 35 minuts, mantenint la temperatura, i hi afegim els lloms d’abadejo amb la pell cap avall (han d’estar submergits del tot). Ho cuinem tot 15 minuts més i apaguem el foc, però és important mantindre-ho en l’oli fins al moment en què els hàgem de servir.
  3. A l’hora de menjar, els passem per la planxa o per una paella calenta per a segellar-los.
  4. Acabem empolsant-ho amb escates de sal i donant-li un toc de pebre.
  5. Ho servim a tot color acompanyat amb les tomaques “cherry”.