Carxofes al forn

Busques receptes saludables i fàcils de fer? En este cas t’expliquem com pots fer carxofes al forn: ingredients i temps d’elaboració.

hui mengem

Compartix

Parlar en este moment dels beneficis de les carxofes no té massa sentit, ja que tots coneixem que és un aliment molt saludable i beneficiós per a l’organisme, ric en fibra, que ajuda al trànsit intestinal i amb vitamina C, que contribuïx a la protecció de les cèl·lules contra el mal oxidatiu i millora l’absorció del ferro.

Però, com que estem en temps de carxofes, sí que és moment per a parlar de com podem cuinar-les i, més, si la recepta ens encanta perquè complix les tres “S”:  senzilla, sana i saludable i, a més, és perfecta per a vegans. Això sí, el més important per a tindre èxit és comptar amb una bona matèria primera, ja que no du salses ni espècies, ni altres elements que puguen emmascarar la qualitat de l’aliment.

Recepta de carxofes al forn

Ingredients:
1 kg de carxofes
Oli d’oliva verge extra
Sal

Preparació:

  1. Encenem el forn i el precalfem a 180 graus, amb calor dalt i baix.
  2. Retirem un parell de fulles de la base de la carxofa i en tallem la tija. Intentem deixar-ne la base tan plana com puguem perquè es queden plantades en la safata del forn.
  3. A continuació, tallem la part superior de la carxofa per a eliminar-ne les puntes, que són més dures.
  4. Mentrestant, preparem la safata del forn, la folrem amb paper de forn i hi anem col·locant les carxofes.
  5. Abans, les posarem de cap per avall i les pressionem amb un colp amb el palmell de la mà per a obrir  un poc les fulles i separar-les.
  6. Afegim un pessic de sal a cada carxofa i un raget d’oli d’oliva verge extra.
  7. Les fiquem al forn i deixem que es torren durant 1 hora, aproximadament. El temps depén de la mida de les carxofes.
  8. Una vegada cuites, les traiem, les deixem reposar uns 5-10 minuts i ja estan a punt per a servir.
  9. Si volem una presentació més bonica, les podem obrir amb molta cura perquè queden com una flor.

Si no tenim tant de temps per a la preparació però no volem renunciar a esta recepta, et proposem una opció molt més ràpida i igual de bona.

Receptes de carxofes al forn exprés

Ingredients:
1 kg de carxofes
Oli d’oliva verge extra
Sal

Preparació

  1. Encenem el forn i el precalfem a 240 graus, amb calor per dalt i baix.
    Netegem les carxofes llevant les capes més dures de les fulles i deixant-ne les més tendres. Netegem la tija i les partim per la mitat.
    Preparem una safata de forn amb paper de forn i hi disposem totes les mitges carxofes de cap per amunt.
    Hi afegim un pessic de sal i reguem cada cor de la carxofa amb oli d’oliva verge extra de forma individual.
    Les fiquem al forn i les torrem durant 15-20 minuts. El temps de cocció dependrà de la mida de les peces. A diferència de les carxofes senceres, ací no cal llevar les fulles per a començar a menjar-les.