Els aperitius són per a l'estiu

Pren nota dels millors aperitius per als dies calorosos, i de les begudes per a acompanyar-los. Disfruta’ls i pren-te l’aperitiu cada dia!

hui mengem

Compartix


Si hagueres de pensar en un moment de relax i de plaer per a compartir amb amics, família, companys de treball o, per què no, tu a soles, sense dubte pensaries en l’hora de l’aperitiu. I si a això li sumem les bones temperatures del final de primavera i el començament d’estiu, la cosa es posa interessant.

Els secrets d’un bon aperitiu són combinar xicotetes porcions amb suficient subtilesa per a no omplir-nos massa, i un vermut blanc o negre, una cervesa o una copa de vi. En altres paraules, un plat de porcions menudes que es pren acompanyant una beguda.

Però en un bon aperitiu no val tot. L’ideal és evitar els productes ultraprocessats i triar els que són més sans. Verdures, formatges, la ineludible creïlla, olives o marisc en són alguns exemples. Es poden prendre al natural o podem aprofitar per a fer receptes un poc més elaborades que ens faran disfrutar encara més d’este moment.

 Si bé hi ha molts aperitius que són comuns en quasi tot el país, amb xicotetes diferències, les últimes tendències en cuina creativa i d’autor han aportat nous capritxos al panorama del «moment aperitiu». És pràcticament impossible resistir-se a assaborir les combinacions següents amb una beguda fresca. Pren nota.

Pimientons amb olives i anxoves

Ingredients (6 persones)

2 cabeces d’alls

6 filets d’anxoves

30 g de pimentons torrats

2 branquetes de timonet fresc

3 ous

6 olives sense pinyol

60 g de llesques de pa torrat

30 ml d’oli d’oliva extra verge

20 g de sucre



Preparació

1. En primer lloc, confita els pimentons. Talla els alls en làmines fines per a daurar-los en oli d’oliva. Afig els pimentons i el sucre. Deixa’ls confitar durant 30 minuts a foc lent.

2. Després, tira-hi el timonet. Deixa-ho reposar una mitja hora aproximadament.

3. Mentrestant, bull els ous en aigua amb un pessic de sal uns 8 minuts; després, talla’ls en 3 parts.

4. Finalment, col·loca les llesques de pa en una font, unta-les un poc amb la salsa confitada i afig-los l’ou, els pimentons, l’anxova enrotllada i l’oliva per damunt.




Energía

123 Kcal

Proteïnes

5 g

Greixos

9,55 g

Sucres

3,37 g

HDC

4,12 g

SAT

1,92 g

MONO

5,31 g

POLI

1,43 g

Colesterol

106,17 g

Fibra

0,36 g

Croquetes de formatge blau i espinacs

Ingredients (4 persones)

200 ml de llet desnatada

200 g d’espinacs frescos

60 g de mantega

20 g de farina de blat

50 g de formatge blau

2 ous

40 g de pa ratllat



Preparació

1. Bull els espinacs 5 minuts en aigua amb sal. Després escorre’ls a consciència perquè amollen tota l’aigua i deixa’ls uns minuts en un colador. Una vegada escorreguts, posa la mantega en una paella al foc per a fondre-la. Ofega lleugerament els espinacs en la mantega i afig-li la farina, menejant-ho fins que s’integre amb els espinacs. A continuació, incorpora-hi la llet a poc a poc, deixant que els espinacs l’absorbisquen abans d’afegir-ne més.

2. Meneja-ho i afig llet fins a obtindre una beixamel verda que siga espessa per a fer croquetes. Incorpora-hi el formatge blau i meneja-ho fins que es fonga amb la calor residual i es repartisca bé en tota la massa.

3. Quan s’haja dissolt, deixa reposar la massa de croquetes en una font fins que es refrede.

4. Per a formar les croquetes, fes unes boles amb la massa i passa-les per ou batut i pa ratllat. Després, frig-les directament en oli d’oliva molt calent, deixant les croquetes un parell de minuts per cada costat fins que comencen a agafar un color torrat. Escorre-les en paper absorbent i porta-les a taula.




Energía

264 Kcal

Proteïnes

9,92 g

Greixos

19,3 g

Sucres

3,12 g

HDC

12,8 g

SAT

9,75 g

MONO

5,28 g

POLI

0,99 g

Colesterol

147,7 g

Fibra

2,94 g

Gambots amb mojo verd

Ingredients (4 persones)

16 gambots

Per al mojo verd:

1 all

½ manoll de coriandre picat

1 pessic de comí en gra

40 ml d’oli d’oliva

5 ml de vinagre de vi

Sal



Preparació

Per al mojo

1. En un morter pica l’all, el coriandre, els grans de comí i la sal. Quan ho tingues tot ben picat, afig-li l’oli d’oliva i unes gotes de vinagre.

2. Rectifica-ho de sal i vinagre, el mojo ha de tindre un toc àcid.

3. Reserva’l en fred.



Per a'ls gambots

1.  Lleva els caps dels gambots.

2.  Calfa una paella amb 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra i salta els crustacis durant dos minuts per cada costat.

3.  Afig-los unes cullerades de mojo verd i servix-los en un plat amb una rodanxa de llima verda fresca.


Energía

124,87 Kcal

Proteïnes

6,15 g

Greixos

10,46 g

Sucres

0,08 g

HDC

1,53 g

SAT

1,72 g

MONO

7,21 g

POLI

1,19 g

Colesterol

56,10 g

Fibra

0,29 g