Els aperitius són per a l'estiu
Pren nota dels millors aperitius per als dies calorosos, i de les begudes per a acompanyar-los. Disfruta’ls i pren-te l’aperitiu cada dia!
hui mengem
Compartix
Si hagueres de pensar en un moment de relax i de plaer per a compartir amb amics, família, companys de treball o, per què no, tu a soles, sense dubte pensaries en l’hora de l’aperitiu. I si a això li sumem les bones temperatures del final de primavera i el començament d’estiu, la cosa es posa interessant.
Els secrets d’un bon aperitiu són combinar xicotetes porcions amb suficient subtilesa per a no omplir-nos massa, i un vermut blanc o negre, una cervesa o una copa de vi. En altres paraules, un plat de porcions menudes que es pren acompanyant una beguda.
Però en un bon aperitiu no val tot. L’ideal és evitar els productes ultraprocessats i triar els que són més sans. Verdures, formatges, la ineludible creïlla, olives o marisc en són alguns exemples. Es poden prendre al natural o podem aprofitar per a fer receptes un poc més elaborades que ens faran disfrutar encara més d’este moment.
Si bé hi ha molts aperitius que són comuns en quasi tot el país, amb xicotetes diferències, les últimes tendències en cuina creativa i d’autor han aportat nous capritxos al panorama del «moment aperitiu». És pràcticament impossible resistir-se a assaborir les combinacions següents amb una beguda fresca. Pren nota.
Pimientons amb olives i anxoves
Ingredients (6 persones)
- 2 cabeces d’alls
- 6 filets d’anxoves
- 30 g de pimentons torrats
- 2 branquetes de timonet fresc
- 3 ous
- 6 olives sense pinyol
- 60 g de llesques de pa torrat
- 30 ml d’oli d’oliva extra verge
- 20 g de sucre
Preparació
1. En primer lloc, confita els pimentons. Talla els alls en làmines fines per a daurar-los en oli d’oliva. Afig els pimentons i el sucre. Deixa’ls confitar durant 30 minuts a foc lent.
2. Després, tira-hi el timonet. Deixa-ho reposar una mitja hora aproximadament.
3. Mentrestant, bull els ous en aigua amb un pessic de sal uns 8 minuts; després, talla’ls en 3 parts.
4. Finalment, col·loca les llesques de pa en una font, unta-les un poc amb la salsa confitada i afig-los l’ou, els pimentons, l’anxova enrotllada i l’oliva per damunt.
Energía
123 Kcal
Proteïnes
5 g
Greixos
9,55 g
Sucres
3,37 g
HDC
4,12 g
SAT
1,92 g
MONO
5,31 g
POLI
1,43 g
Colesterol
106,17 g
Fibra
0,36 g
Croquetes de formatge blau i espinacs
Ingredients (4 persones)
- 200 ml de llet desnatada
- 200 g d’espinacs frescos
- 60 g de mantega
- 20 g de farina de blat
- 50 g de formatge blau
- 2 ous
- 40 g de pa ratllat
Preparació
1. Bull els espinacs 5 minuts en aigua amb sal. Després escorre’ls a consciència perquè amollen tota l’aigua i deixa’ls uns minuts en un colador. Una vegada escorreguts, posa la mantega en una paella al foc per a fondre-la. Ofega lleugerament els espinacs en la mantega i afig-li la farina, menejant-ho fins que s’integre amb els espinacs. A continuació, incorpora-hi la llet a poc a poc, deixant que els espinacs l’absorbisquen abans d’afegir-ne més.
2. Meneja-ho i afig llet fins a obtindre una beixamel verda que siga espessa per a fer croquetes. Incorpora-hi el formatge blau i meneja-ho fins que es fonga amb la calor residual i es repartisca bé en tota la massa.
3. Quan s’haja dissolt, deixa reposar la massa de croquetes en una font fins que es refrede.
4. Per a formar les croquetes, fes unes boles amb la massa i passa-les per ou batut i pa ratllat. Després, frig-les directament en oli d’oliva molt calent, deixant les croquetes un parell de minuts per cada costat fins que comencen a agafar un color torrat. Escorre-les en paper absorbent i porta-les a taula.
Energía
264 Kcal
Proteïnes
9,92 g
Greixos
19,3 g
Sucres
3,12 g
HDC
12,8 g
SAT
9,75 g
MONO
5,28 g
POLI
0,99 g
Colesterol
147,7 g
Fibra
2,94 g
Gambots amb mojo verd
Ingredients (4 persones)
- 16 gambots
Per al mojo verd:
- 1 all
- ½ manoll de coriandre picat
- 1 pessic de comí en gra
- 40 ml d’oli d’oliva
- 5 ml de vinagre de vi
- Sal
Preparació
Per al mojo
1. En un morter pica l’all, el coriandre, els grans de comí i la sal. Quan ho tingues tot ben picat, afig-li l’oli d’oliva i unes gotes de vinagre.
2. Rectifica-ho de sal i vinagre, el mojo ha de tindre un toc àcid.
3. Reserva’l en fred.
Per a'ls gambots
1. Lleva els caps dels gambots.
2. Calfa una paella amb 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra i salta els crustacis durant dos minuts per cada costat.
3. Afig-los unes cullerades de mojo verd i servix-los en un plat amb una rodanxa de llima verda fresca.
Energía
124,87 Kcal
Proteïnes
6,15 g
Greixos
10,46 g
Sucres
0,08 g
HDC
1,53 g
SAT
1,72 g
MONO
7,21 g
POLI
1,19 g
Colesterol
56,10 g
Fibra
0,29 g