Banana bread: Recepta
El banana bread, o pa de plàtan, és un bescuit molt gustós i ideal per a qualsevol ocasió; a més, depenent de com el prepares pot ser una opció saludable.
hui mengem
Compartix
El banana bread és una recepta clàssica per a tots aquells que vulguen començar a submergir-se en el món de la rebosteria. La suavitat d’este bescuit, junt amb l’inconfusible sabor del plàtan, el convertix en unes postres irresistibles per a qualsevol paladar.
De fet, a més de ser una recepta molt fàcil de fer, resulta molt bo per a la salut. El plàtan és un aliment molt ric en potassi, i això significa que afavorix la reducció de la pressió arterial i aporta energia al nostre cervell. Es tracta d’una recepta perfecta per a un bon desdejuni, que a més ens aportarà els carbohidrats necessaris per a afrontar el dia de manera natural, ja que la recepta està composta per aliments lliures de greixos saturats i sucres.
Hi ha moltíssimes variants del pa de plàtan, i l’elaboració és tan senzilla que ens permet innovar cada vegada que en fem. Podem afegir-li anous, xocolate negre, fruites roges, fins i tot mantega de cacauet. En este cas, proposem el pa de plàtan en la seua versió més saludable, sense sucre i, a més, amb l’opció que siga apta per a vegans.
Com es fa un pa de plàtan saludable
Ingredients
- 4 cullerades d’OOVE
- 170 g de dàtils triturats amb aigua
- 2 ous (prescindiu-ne si voleu que la recepta siga vegana)
- 2 plàtans madurs grans
- 60 ml de llet o beguda vegetal
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
- Un pessic de sal
- Canella molta al gust
- 180 g de farina d’espelta 100% integral
- 40 g de xocolate negre 85% (opcional)
Elaboració pas a pas
- Precalfem el forn a 170 °C.
- En un recipient mesclem l’oli amb la pasta de dàtils i li afegim els ous.
- Piquem els plàtans fins a aconseguir una textura similar al puré, els afegim al bol junt amb la resta d’ingredients i la llet i els mesclem fins que s’integren.
- Després, li afegim el bicarbonat, la sal, la canella i la farina i batem tots els ingredients fins que queden perfectament mesclats. Una vegada aconseguit, tirem el xocolate fet a trossos.
- Aboquem la pasta en un motle i el fiquem al forn al voltant d’una hora. Comprovarem que està cuit punxant amb un ganivet i, en cas que ens isca net, ja estarà a punt.
- El deixem refredar i ja podem disfrutar de la recepta.