Banana bread: Recepta

El banana bread, o pa de plàtan, és un bescuit molt gustós i ideal per a qualsevol ocasió; a més, depenent de com el prepares pot ser una opció saludable.

hui mengem

Compartix


El banana bread és una recepta clàssica per a tots aquells que vulguen començar a submergir-se en el món de la rebosteria. La suavitat d’este bescuit, junt amb l’inconfusible sabor del plàtan, el convertix en unes postres irresistibles per a qualsevol paladar.

De fet, a més de ser una recepta molt fàcil de fer, resulta molt bo per a la salut. El plàtan és un aliment molt ric en potassi, i això significa que afavorix la reducció de la pressió arterial i aporta energia al nostre cervell. Es tracta d’una recepta perfecta per a un bon desdejuni, que a més ens aportarà els carbohidrats necessaris per a afrontar el dia de manera natural, ja que la recepta està composta per aliments lliures de greixos saturats i sucres.

Hi ha moltíssimes variants del pa de plàtan, i l’elaboració és tan senzilla que ens permet innovar cada vegada que en fem. Podem afegir-li anous, xocolate negre, fruites roges, fins i tot mantega de cacauet. En este cas, proposem el pa de plàtan en la seua versió més saludable, sense sucre i, a més, amb l’opció que siga apta per a vegans.


Com es fa un pa de plàtan saludable

Ingredients

  • 4 cullerades d’OOVE
  • 170 g de dàtils triturats amb aigua
  • 2 ous (prescindiu-ne si voleu que la recepta siga vegana)
  • 2 plàtans madurs grans
  • 60 ml de llet o beguda vegetal
  • 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • Un pessic de sal
  • Canella molta al gust
  • 180 g de farina d’espelta 100% integral
  • 40 g de xocolate negre 85% (opcional)


Elaboració pas a pas

  • Precalfem el forn a 170 °C.
  • En un recipient mesclem l’oli amb la pasta de dàtils i li afegim els ous.
  • Piquem els plàtans fins a aconseguir una textura similar al puré, els afegim al bol junt amb la resta d’ingredients i la llet i els mesclem fins que s’integren.
  • Després, li afegim el bicarbonat, la sal, la canella i la farina i batem tots els ingredients fins que queden perfectament mesclats. Una vegada aconseguit, tirem el xocolate fet a trossos.
  • Aboquem la pasta en un motle i el fiquem al forn al voltant d’una hora. Comprovarem que està cuit punxant amb un ganivet i, en cas que ens isca net, ja estarà a punt.
  • El deixem refredar i ja podem disfrutar de la recepta.