Brascada: entrepà típic valencià 

L’entrepà de brascada és una delícia que no et pots perdre. Te’n portem la recepta perquè pugues disfrutar d’este entrepà allà on vages.

hui mengem

Compartix


L’entrepà de brascada és un dels més populars de València, juntament amb altres representants de luxe del popular esmorzar com l’Almussafes o el Xivito (clàssics indiscutibles de la  terreta). L’entrepà de brascada és una peça senzilla, però sublim, composta fonamentalment per ceba, rellomello de vedella, pernil serrà i un poc d’all. Pareix mentida que la brascada tinga uns ingredients tan simples i, en canvi, que la combinació siga tan intensa i gustosa, però és així. 

bona El millor? Que pots preparar brascada en casa sense cap problema. Com t’ensenyem a continuació, no podria ser més fàcil l’elaboració. 

Ingredients que no poden faltar

Per a fer l’entrepà de brascada calen els ingredients següents. Apunta’ls!


  • 1 o 2 rellomellos de vedella
  • mitja ceba
  • mig all
  • 2 tallades de pernil serrà
  • pa
  • oli d’oliva verge extra
  • sal

Recepta de l’entrepà de brascada

Per a fer la nostra brascada de rellomello, començarem tallant la ceba a trossets molt xicotets (a la brunesa). Després, la posarem en una paella amb un raig d’oli i un pessic de sal a foc mitjà, i deixarem que s’abl

Per a fer els rellomellos de vedella podem esperar que la ceba estiga feta i reutilitzar la paella, o anar fent-la en una altra, el que preferim. En qualsevol cas, quan fem ilets la carn la cuinarem amb un poc d’all picat, que li aportarà un toc molt singular. Tindrem en compte el temps, perquè no volem que la carn quede corretjosa o dura (ací un truc és no afegir-li la sal abans de cuinar-la; hem de salar-la quan la servim o en els últims minuts abans que estiga cuita). Cuinarem els rellomellos pels dos costats i els retirarem. A continuació, només ens haurem de passar les tallades de pernil serrà per la paella volta i volta.


I així de fàcil és fer un entrepà de brascada típic de València. Per a muntar l’entrepà, començarem col·locant el rellomello i l’all, després la ceba i finalment coronarem l’entrepà amb les tallades de pernil serrà. Els més intrèpids també poden afegir-li una tallada de formatge per a donar-li més sabor, tot i que la brascada més clàssica no en porta.


Un últim consell: si també torrem un poc el pa perquè quede cruixent, l’entrepà de brascada serà insuperable; cert i segur!