El cacauet: propietats que no et pots perdre

Les propietats del cacauet són més nombroses del que t’imagines. Este llegum, consumit de manera moderada, millorarà la teua salut. No t’ho perdes!

els frescos

Compartix

Sabies que els cacauets són la fruita seca més consumida a nivell global? Tal com ho sents. I no només això: els cacauets, segons la naturalesa, realment són llegums, encara que per la composició que presenten també es poden considerar fruita seca. En qualsevol cas, i deixant de banda esta curiositat, són molt famosos per l’alt contingut en àcids grassos saludables que tenen i pel gran nivell de vitamina E, de vitamina B3 i d’àcid fòlic que aporten. Alça món! Sabent ja els avantatges principals que tenen, aprofundim ara en tots els beneficis dels cacauets perquè no se’ns escape res.

Beneficis dels cacauets que ja pots aprofitar 

Estes són algunes de les raons per les quals hauries de començar a plantejar-te incloure el cacauet en la teua dieta:

 • Cal remarcar, en tot moment, que parlem de quantitats reduïdes a la setmana (un quants cada setmana) i s’han de menjar torrats, sense sal… a més de dur una dieta equilibrada i saludable acompanyada d’exercici físic. 
 • Millora l’estat d’ànim. El cacauet és un aliment ric en triptòfan, un aminoàcid essencial. Este aminoàcid estimula la producció de serotonina, que ajuda i millora l’estat d’ànim. 
 • És beneficiós per a l’embaràs. Durant l’embaràs es recomana a les dones augmentar la quantitat d’àcid fòlic. Els cacauets, en este context, es posicionen com els companys ideals, ja que són rics en este nutrient.
 • És una font de fibra, fet que pot ajudar a regular els nivells de sucre en sang i mantindre l’índex glucèmic baix. A més, el magnesi que conté també té un gran paper en el control de l’índex glucèmic. 
 • Potencia la memòria. Uns certs nutrients del cacauet, com la vitamina 3 i la niacina, contribuïxen al manteniment i funcionalitat de la memòria.
 • Ajuda a protegir la pell gràcies al gran contingut de vitamina E que conté. 
 • Regula el colesterol. Sí, els cacauets són bons per al colesterol, sempre que es mengen crus i sense sal, ja que, específicament, ajuden a disminuir els nivells de colesterol roín i mantenen els del colesterol bo. 

Maneres de menjar cacauets

Estos llegums es poden consumir de moltes maneres i es poden incloure en moltes receptes. 

 • Cru, és a dir, directe de la corfa; la manera més comuna de consumir-lo, perquè és molt fàcil de transportar i no porta cap additiu. També es pot torrar; encara més, les propietats del cacauet torrat són antioxidants i, a més, el torrat en millora el sabor. 
 • La crema de cacauet és una altra molt bona manera de consumir-lo i es pot afegir a batuts, receptes dolces, sàndwitxos… Els beneficis de la crema de cacauet depenen del que s’afija per a elaborar-la. En este sentit, cal evitar les que tenen una quantitat excessiva de sucre en els seus ingredients. La millor opció serà la que únicament s’elabore amb cacauets. 
 • L’oli de cacauet no és tan conegut com les altres dos maneres de menjar cacauet, però, això sí, resulta igual de beneficiós. Se sol utilitzar per a preparar ensalades i un altre tipus de receptes. 

Pel que fa a la quantitat, millor menjar-ne amb moderació, ja que tenen un alt nivell calòric (dos o tres vegades a la setmana). I, per cert, si no són salats millor, ja que s’haurien de menjar de manera esporàdica, com en el cas de les pipes amb sal o les ametles d’este tipus. 


Contraindicacions dels cacauets

Els cacauets tenen propietats i contraindicacions. I també és important conéixer estes últimes. Apunta:

 • No es recomana que els menors de 3 anys mengen cacauets, ja que poden generar cremor d’estómac i gola, i possibles irritacions cutànies. 
 • Tampoc es recomana que les persones amb problemes digestius consumisquen cacauets, ja que es podrien agreujar els símptomes. 
 • I, finalment, el cacauet és una de la fruita seca al·lergògena més comuna en l’alimentació, per això cal anar amb compte la primera vegada que es consumix. Ser al·lèrgic al cacauet pot provocar irritació, mal de panxa i inclús diarrea o vòmit. 

Amb tota esta informació potser t’han entrat ganes d’incloure el cacauet en el teu dia a dia, però recorda, ha de ser un consum responsable, ja que no servirà de res afartar-se’n. A més del cacauet, recorda que també hi ha més fruita seca que hauries d’incloure en la teua dieta pels nombrosos beneficis que té.