Cada quant hem de renovar els productes de bellesa?

Quina és la vida útil dels productes de maquillatge? Quan els hauríem de canviar? Tenen data de caducitat, els cosmètics i les cremes? Cada producte de bellesa té una duració concreta i allargar-ne l’ús pot tindre conseqüències indesitjables per a la pell. Vegem quant dura cada un.

SALUT I BELLESA

Compartix

¿Cada cuánto debemos renovar los productos de belleza?


Si regirem dins del necesser, segur que no ens estranyarà trobar un coloret que fa anys que no gastem, una barra de llavis de fa unes quantes temporades o un màscara de pestanyes que fa temps que va deixar de complir la seua funció. Encara que moltes vegades no en som conscients, els productes de maquillatge i bellesa tenen una duració limitada. En alguns casos, utilitzar cosmètics caducats no només fa que perden eficàcia, sinó que poden arribar a ser perjudicials per a la salut de la pell. Amb el temps, els components del maquillatge perden qualitat i es poden omplir de bacteris que podrien implicar infeccions i irritacions.

La higiene, el clima i la qualitat del fabricant influïxen a l’hora de saber si un producte manté totes les propietats intactes o és millor retirar-lo. Mantindre les cremes i els cosmètics allunyats del sol i de les fonts de calor i tancar-los bé després de cada ús és molt important. També la quantitat d’aigua que contenen o si l’envàs és opac o transparent influïx en la vida útil del producte.

Base de maquillatge

Un dels productes més sensibles per a la pell és la base de maquillatge. Utilitzar bases molt antigues pot provocar que la pell es resseque i fins i tot que isquen granets. Les bases solen durar de 6 mesos a un any. Les que contenen fórmules de protecció solar, una mica menys. La prova més fiable la tenim simplement fixant-nos en com evolucionen. Si canvien de color i s’assequen, és hora de renovar-les. Les bases fluides duren menys temps que les bases compactes.


¿Cada cuánto debemos renovar los productos de belleza?


Màscara de pestanyes

A vegades ens oblidem del risc que pot implicar un cosmètic caducat o en mal estat. Els bacteris que habiten en la nostra pell s’adherixen al raspall i amb el temps poden provocar mussols, conjuntivitis i fins i tot úlceres en la còrnia. La solució és senzilla: canviar periòdicament de rímel. Els experts recomanen no utilitzar la màscara més de tres mesos. Un senyal que el producte ha deixat de ser eficaç és quan és necessari traure i ficar el raspall més d’una vegada per a carregar-lo.

Barra de llavis

Les barres de llavis són un altre dels productes amb què hem de tindre una cura especial. El seu contacte constant amb la boca, un dels focus de bacteris principals, fa que s’aconselle rebutjar-los quan ha passat un any des del primer ús, encara que n’hi ha alguns que poden durar fins a dos anys. Si volem que duren més, podem aplicar el color amb un pinzell en lloc de fer-ho amb els dits.

Ombra d’ulls i colorets

Tots els cosmètics en format pols aguanten de 2 a 3 anys. Per a mantindre un ús correcte de les ombres, el coloret i les pólvores compactes, els experts aconsellen llavar les brotxes i els pinzells amb freqüència. Així ajudarem a mantindre la higiene dels cosmètics i ens duraran més temps.

Esmalt d’ungles

Les laques de les ungles tenen una duració de 12 mesos des que s’estrenen. Si no les tanquem bé, es poden assecar abans. Quan l’esmalt comence a estar massa espés i apareguen grumolls, és senyal que li queda poc de temps.

Cremes hidratants 

Les cremes també caduquen. La seua vida útil dependrà de la fórmula i del fabricant. Normalment cada producte indica el temps que es pot utilitzar sense que perda les propietats.