Caldereta de llamàntol

Ingredients per a 4 persones:

2 llamàntols - 1 ceba gran - 1 pimentó verd italià - 2 tomaques grans madures
1,5 l de caldo de peix - 200 ml de conyac - 25 g de farina - 100 ml d’oli d’oliva
2 nyores - Sal

Ingredients per a la picada:

3 alls - 30 g d’ametles - 60 g de pa fregit

Pescados

Compartix


PASOS

1. Prepara els llamàntols tallant-ne els caps i separant-los del cos.

2. Sofrig totes les verdures trossejades i la tomaca ratllada en una cassola amb oli d’oliva verge. Quan estiga ben fet, tritura-ho i reserva-ho.

3. En la mateixa cassola, col·loca els llamàntols, tira-hi un poc més d’oli i salta’ls. Quan hagen agafat color, tira-hi el conyac i flameja’l amb molta cura.

4. Retira tots els trossos de llamàntol menys els cap, incorpora-hi les verdures triturades i mescla-ho bé.

5. Suma-hi la farina i la carn de nyora i torna-ho a mesclar.

6. Incorpora-hi el caldo de peix i deixa que bulla uns 30 minuts.

7. Per a la picada, xafa els alls, les ametles fregides i les llesques de pa fregit. Afig-li un poc de caldo per a poder treballar-ho bé i aboca-ho a la cassola.

8. Deixa-ho bullir tot junt durant 10-15 minuts i incorpora-hi els trossos de llamàntol abans de servir.