Caldereta de llamàntol
Ingredients per a 4 persones:
2 llamàntols - 1 ceba gran - 1 pimentó verd italià - 2 tomaques grans madures
1,5 l de caldo de peix - 200 ml de conyac - 25 g de farina - 100 ml d’oli d’oliva
2 nyores - SalIngredients per a la picada:
3 alls - 30 g d’ametles - 60 g de pa fregit
Pescados
Compartix
PASOS
1. Prepara els llamàntols tallant-ne els caps i separant-los del cos.
2. Sofrig totes les verdures trossejades i la tomaca ratllada en una cassola amb oli d’oliva verge. Quan estiga ben fet, tritura-ho i reserva-ho.
3. En la mateixa cassola, col·loca els llamàntols, tira-hi un poc més d’oli i salta’ls. Quan hagen agafat color, tira-hi el conyac i flameja’l amb molta cura.
4. Retira tots els trossos de llamàntol menys els cap, incorpora-hi les verdures triturades i mescla-ho bé.
5. Suma-hi la farina i la carn de nyora i torna-ho a mesclar.
6. Incorpora-hi el caldo de peix i deixa que bulla uns 30 minuts.
7. Per a la picada, xafa els alls, les ametles fregides i les llesques de pa fregit. Afig-li un poc de caldo per a poder treballar-ho bé i aboca-ho a la cassola.
8. Deixa-ho bullir tot junt durant 10-15 minuts i incorpora-hi els trossos de llamàntol abans de servir.