Carxofes amb ou escaldat, pernil i vinagreta de mandarina
Prepara un plat de carxofes amb pernil i ou i aprofita els beneficis d'esta verdura. Una recepta deliciosa i fàcil de seguir. A quines esperes?

hui mengem
Compartix

INGREDIENTS:
- 6 carxofes
- 40 g de tallades de pernil
- 2 all
- 2 ous
- Julivert fresc
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
- El suc de mitja llima
- 100 ml de vinagre de vi blanc
- 40 g de ametles fregides
- 1 mandarina (el suc i la ratlladura)
ELABORACIÓ PAS A PAS:
1. Comença preparant la vinagreta. Per a fer-ho, pica les ametles en un morter i, després, afig-li oli, sal, el suc i la ratlladura de la mandarina. Remena la mescla i reserva-ho.
2. Neteja les carxofes, talla-les en quatre trossos i reserva-les.
3. En un bol, afig un poc d’aigua juntament amb unes fulles de julivert fresc i el suc de llima. Fica-hi les carxofes ja tallades perquè no s’oxiden.
4. Escorre les carxofes i marca-les en una paella amb un poc d’oli calent. Afig l’all i el pernil fins que es torren.
5.Prepara l’ou escaldat. Per a fer-ho, trenca l’ou en un bol amb vinagre i cuina’l en una cassola amb aigua bullint.
6. Posa l’ou sobre les carxofes i escampa pel plat la vinagreta de mandarina.