Ceviche de Corbina 

La corbina amb denominació 'de els nostres mares' és un peix blanc, criat en el mar mediterrani, que es caracteritza per la seua forma robusta i allargada i una cara platejada. S'adapta a la perfecció a distints tipus de cocció o inclús crua per a preparar un deliciós ceviche.

els frescos

Compartix


Els italians en diuen bocca d’oro pel color daurat que té a l’interior branquial i a l’interior de la boca, dos característiques que la fan inconfusible. 


La seua carn és magra i rica en proteïnes d’alt valor biològic, vitamines i minerals i conté àcids grassos Omega 3 i Omega 6. A més, el contingut en sal és reduït i és apta per a persones amb colesterol. Proporciona al voltant de 75-90 kcal per cada 100 grams.


Este tipus de peix ha reaparegut al mercat arran de l’aqüicultura, encara que també es pot trobar a mar obert, tant al mar Mediterrani com a l’oceà Atlàntic.


Pel seu sabor característic i suau, és ideal per a tot tipus de dietes. A més, s’adapta a la perfecció a diferents tipus de cocció: al vapor, al forn, a la planxa, guisada i, fins i tot, com a part principal d’un deliciós cebiche.La Corvina de nuestros mares
La Corvina de nuestros mares


Ceviche de corbina 

Ingredients per al Ceviche de corbina (2 persones)

• 600 g de corbina neta i sense espines

• 2 cebes roges

• 4 alls

• 1 vitet

• 1 tassa de suc de llima

• ¼ de tassa de vinagre blanc

• 2 cullerades de coriandre fresc picat

• Sal i pebre al gust


Elaboració del Ceviche

1. Talla la corbina neta en trossos mitjans i col·loca’ls en un bol alt amb el suc de llima, el vinagre, la sal i el pebre, i remena-ho bé. Tapa el bol i guarda’l en la nevera durant 30 minuts, remenant cada 10 minuts amb una cullera de fusta.

2.  Pica els alls i el vitet, talla les cebes en juliana i renta-les amb una miqueta d’aigua.

3.  Quan hagen passat els 30 minuts, trau el bol del frigorífic, afig-li l’all, el vitet, el coriandre picat i finalment les cebes. Mescla-ho tot bé.

4. Si vols que tinga un sabor més concentrat, deixa que es marine durant un parell d’hores. Però si no pots esperar, també estarà llest per a assaborir-ho.