Ceviche de Corbina
La corbina amb denominació 'de els nostres mares' és un peix blanc, criat en el mar mediterrani, que es caracteritza per la seua forma robusta i allargada i una cara platejada. S'adapta a la perfecció a distints tipus de cocció o inclús crua per a preparar un deliciós ceviche.
els frescos
Compartix
Els italians en diuen bocca d’oro pel color daurat que té a l’interior branquial i a l’interior de la boca, dos característiques que la fan inconfusible.
La seua carn és magra i rica en proteïnes d’alt valor biològic, vitamines i minerals i conté àcids grassos Omega 3 i Omega 6. A més, el contingut en sal és reduït i és apta per a persones amb colesterol. Proporciona al voltant de 75-90 kcal per cada 100 grams.
Este tipus de peix ha reaparegut al mercat arran de l’aqüicultura, encara que també es pot trobar a mar obert, tant al mar Mediterrani com a l’oceà Atlàntic.
Pel seu sabor característic i suau, és ideal per a tot tipus de dietes. A més, s’adapta a la perfecció a diferents tipus de cocció: al vapor, al forn, a la planxa, guisada i, fins i tot, com a part principal d’un deliciós cebiche.
Ceviche de corbina
Ingredients per al Ceviche de corbina (2 persones)
• 600 g de corbina neta i sense espines
• 2 cebes roges
• 4 alls
• 1 vitet
• 1 tassa de suc de llima
• ¼ de tassa de vinagre blanc
• 2 cullerades de coriandre fresc picat
• Sal i pebre al gust
Elaboració del Ceviche
1. Talla la corbina neta en trossos mitjans i col·loca’ls en un bol alt amb el suc de llima, el vinagre, la sal i el pebre, i remena-ho bé. Tapa el bol i guarda’l en la nevera durant 30 minuts, remenant cada 10 minuts amb una cullera de fusta.
2. Pica els alls i el vitet, talla les cebes en juliana i renta-les amb una miqueta d’aigua.
3. Quan hagen passat els 30 minuts, trau el bol del frigorífic, afig-li l’all, el vitet, el coriandre picat i finalment les cebes. Mescla-ho tot bé.
4. Si vols que tinga un sabor més concentrat, deixa que es marine durant un parell d’hores. Però si no pots esperar, també estarà llest per a assaborir-ho.