Coca de carabassa: postres saludables

T’expliquem pas a pas com es prepara la coca de carabassa. Una recepta fàcil per a cuinar unes postres saludables. Aconseguix una textura esponjosa i disfruta’n el sabor!

hui mengem

Compartix


La coca de carabassa és una recepta senzilla que agrada a tota la família. Ara que estem en la temporada, què pot ser millor que aprofitar la carabassa per a preparar unes postres delicioses?

La carabassa, a més d’aportar sabor i color, té un punt d’humitat que fa que la coca es mantinga humida durant uns quants dies. Esta coca de carabassa és perfecta per a acompanyar el desdejuni o el berenar, juntament amb un got de llet o un café calentet. T’animes a preparar-la?

Recepta de coca de carabassa

Com si es tractara d’un coca de iogurt, seguirem la mateixa elaboració, però afegint-hi, a més, carabassa torrada.

Ingredients:

- 1 iogurt natural (125 g)
Farina (3 mides de iogurt)
Sucre (1 mida de iogurt)
Oli (1 mida de iogurt)
3 ous
300 g de carabassa
30 g de gingebre fresc
1 sobre de rent en pols (16 g)
Mantega o oli per a untar el motle

Preparació

1. Tallem la carabassa a trossos no molt grans i la tapem amb una tapadora o paper transparent. La introduïm 3 minuts en el microones i la traiem.

2. Amb cura de no cremar-nos, separem la polpa de la pell i la tornem a calfar en el microones a màxima potència durant 5-6 minuts més, fins que vegem que està tendra.

3. Xafem la carabassa amb una forqueta; la deixem xafada a trossets o a trossos més grans, segons el nostre gust, i la reservem.

4. Buidem el iogurt en un bol i en reservem l’envàs, que ens servirà de mida per a la resta d’ingredients.

5.  Precalfem el forn a 180 °C.

6. En un bol gran, hi afegim el sucre i els ous i ho batem amb ganes. Podem usar unes varetes.
7. Hi afegim l’oli i el iogurt i continuem batent fins que la mescla siga homogènia. Ratllem un poc de pell de llima i l’afegim a la mescla.

8. Hi afegim el rent i la farina a través d’un colador per a tamisar, i acabem de mesclar-ho tot.

9. Pelem el gingebre fresc, el ratllem i l’incorporem a la mescla juntament amb la carabassa que hem reservat.

10. Folrem el motle amb paper de forn o l’untem amb un poc d’oli o mantega i posem la massa en el motle.

11. Col•loquem la safata en el forn a una altura mitjana i mantenim la temperatura a 180 °C. Introduïm el motle i coem la coca uns 25 minuts.

12. Si volem assegurar-nos que la coca està a punt, la punxem amb un furgadents i, si ix sense restes apegades, ja podem apagar el forn i traure la coca.

13. La deixem reposar 10 minuts i ja la podem traure del motle.

Coca de carabassa saludable

Si busquem una opció més “saludable” per a la nostra coca, podem substituir alguns dels ingredients. Per exemple, la farina, en lloc de ser de blat pot ser d’espelta, avena o un altre cereal integral. Respecte al sucre, hi ha gent que el substituïx per panela o per 1 o 2 gotetes d’edulcorant.