Com ens hem de cuidar les ungles de mans i peus

Pintar-se les ungles de les mans i dels peus és un gest molt habitual i, especialment, quan pugen les temperatures. La manicura i la pedicura són un complement més que, cada temporada, té les seues tendències.

SALUT I BELLESA

Compartix


Les ungles patixen per culpa del contacte amb productes detergents, amb totes les coses que agafem, amb l’aigua, el fred, el sol… Fins i tot, en el cas de les ungles dels peus, amb l’arena de la platja, el clor de les piscines i les sabates tancades, així que, no creus que ha arribat el moment de dedicar-los una atenció extra? Descobrix com pots lluir unes ungles fortes, sanes i cuidades.

Consells per a la cura de les ungles

1. Tallar o llimar? Les dos formes són adequades, encara que la tisora o el tallaungles sempre són més agressius que la llima; però si les tallem, hem de tindre compte de no deixar puntes que es claven en la pell.

2. Llimar-les de forma adequada. Si optem per este mètode, les llimes grosses són més eficaces ja que, amb menys passades, s’aconseguix un més bon resultat. És important col•locar-la de forma perpendicular a la vora de l’ungla, no en paral•lel.

3. Llevar cutícules. És fonamental no tallar les cutícules, perquè només aconseguirem que cresquen més. Si es lleven o es danyen, l’ungla estarà més exposada a agressions, inflamacions o infeccions. El millor és retirar-les, amb cura, amb un palet de taronger i utilitzar productes per a mantindre-les ben hidratades.

4. Reparar i protegir. Abans de pintar-les, és recomanable utilitzar productes reparadors i protectors, a més d’una bona base. L’esmalt durarà més i, sobretot, les ungles estaran més protegides.

Evita tindre les mans a remulla durant molt de temps i torca-les bé. Després, aplica’t crema per a hidratar-les, incidint en les ungles.


5. Descansar. Si eres de les que sempre porten les ungles pintades, recorda descansar cada dos mesos. Deixa-les que estiguen lliures de laca durant almenys una setmana, ja que estes contenen dissolvents que, amb el pas del temps, acaben afeblint la queratina natural de l’ungla.

6. Revisar. L’ungla, com el cabell, és reflex de la salut de cada persona. Si l’ungla està deteriorada o groguenca pot indicar l’existència d’un fong o un problema més greu. El més aconsellable és visitar el dermatòleg. Només s’han de tractar, de manera casolana, si hi ha una fissura xicoteta o una mínima deformitat.

7. Hidratar contra l’onicofàgia. Si fins fa poc et mossegaves les ungles, les tens fràgils i se’t trenquen, hidratar-les constantment amb olis específics per a ungles és la clau perquè estiguen més flexibles i resistents.


La falta d’algunes vitamines en el nostre organisme es pot reflectir en unes ungles dèbils i trencadisses. Si el problema és este, la nutricosmètica et pot ajudar a enfortir-les.

No t’oblides de les ungles dels peus

La cura de les ungles dels peus no es diferencia molt de la cura de les de les mans, però sí que hem de tindre en compte alguns aspectes, com ara:

1. La neteja. A l’estiu els peus necessiten una neteja extrema, ja que estan en contacte directe amb el terra, per l’ús de sandàlies i xancletes. Per això és important deixar-los a remulla, amb aigua i sabó, durant uns minuts i anar netejant ungla per ungla per a llevar-ne qualsevol tipus de brutícia.

2. El tall. A diferència de les ungles de les mans, en els peus és molt important el tall i la forma que es done a les ungles. S’han de tallar en una única direcció per a evitar que l’ungla patisca fissures i que queden puntes que s’encarnen en la pell.

3. La forma. Es pot donar un poquet de forma després del tall amb una llima llarga i estreta perquè arribe bé a tots els llocs.

4. La hidratació. L’arena de la platja i el clor són dos agents externs que fan que les ungles i els peus es ressequen i patisquen. Per això les hem de nodrir amb profunditat amb crema hidratant, si pot ser específica per a peus, millor. Per a una absorció més profunda, es pot aplicar una bona capa de crema i posar uns calcetins damunt. Cal deixar-la actuar tota la nit i de matí els peus i les ungles estaran suaus i hidratats.