Com es fa un mojito perfecte

Aprén a fer un mojito per a sorprendre a tothom este estiu amb el mojito perfecte. Ingredients, recepta, opcions... T’ho expliquem tot!

hui mengem

Compartix

Rom, suc de llima, sucre, soda i menta. Només de pronunciar la paraula mojito  ja podem viatjar mentalment a una nit a l’Havana. Encara que els orígens d’este còctel popular són dispars, segons la llegenda, l’inventor d’esta beguda refrescant va ser Sir Francis Drake. Es diu que l’origen d’este còctel tan famós va tindre lloc en el segle XVI a mans d’este pirata anglés, un dels més famosos de l’època.

Des de llavors fins ara, el mojito cubà no ha deixat de guanyar popularitat. De fet, en l’actualitat hi ha més de cent maneres diferents de preparar un bon mojito. Varietats espectaculars al gust dels paladars més exigents, tot i que la recepta original encara és la preferida del públic. T’expliquem com es prepara el mojito perfecte en només cinc passos.

Ingredients del mojito

 • 2 cullerades menudes de sucre blanc
 • 8 fulles d’herba-sana (o 2 branquetes de menta)
 • 30 ml de suc de llima
 • 60 ml de rom cubà
 • 1/2 llima a rodanxes o a quarts
 • 120 ml de soda (aigua amb gas en sifó)
 • Gel picat o a daus
 • Unes gotes d’angostura (opcional)

Recepta de mojito cubà

És un còctel molt senzill que tindràs a punt en pocs minuts, per això és ideal per a rebre uns amics a casa i disfrutar d’una experiència cubana.

 1. Gran part del secret d’un mojito és l’herba-sana o la menta. Per això, per a preparar les fulles cal anar amb compte de no destruir-les; només volem que se’n desprenguen els aromes.
 2. A continuació, posem sucre al fons d’un got de vidre, si pot ser, en un got alt. És important saber que els mojitos s’elaboren directament en el got sense necessitat de coctelera. Aboquem el suc de la llima al got i, amb el picamà, el diluïm amb el sucre.
 3. Ara agafem les fulles d’herba-sana o menta i les esclafem suaument amb el picamà, fregant-les contra el sucre del fons del got. Recorda, és important que no les piques.
 4. Afegim el rom al got i l’omplim amb gel picat. La millor opció és utilitzar molt de gel picat, perquè el gel ocupa més espai en el got i el fa més fresc.
 5. Omplim el còctel amb soda fins a dalt, unes gotes d’angostura (opcionals) i  ho remenem amb suavitat. Decorem el mojito amb una branca d’herba-sana o menta, una rodanxa de llima i el servim amb una palleta.

I si el que vols és disfrutar d’este còctel refrescant amb tota la família, inclosos els més menuts, també tens l’opció del mojito sense alcohol.

Recepta de mojito cubà sense alcohol

 1. Tallem les llimes a gallons i posem els gallons de mitja llima en cada got. Afegim una cullerada de sucre i quatre fulles d’herba-sana a cada got i les esclafem al fons amb el picamà.
 2. Afegim el gel picat fins a omplir dos terceres parts del got. Després, el suc d’una llima a cada got i completem els mojitos amb el sifó o la beguda gasosa.
 3. Decorem els mojitos amb filigranes o rodanxes de llimes... i ja està!