Com es pot plantar una pinya

Sabies que és possible plantar una pinya a casa? Detallem els passos que cal seguir per a cultivar la planta d’esta deliciosa fruita.

els frescos

Compartix


No cal que anem a una regió tropical per a poder tindre la nostra pròpia planta de pinya. Esta fruita exòtica es pot cultivar en llocs de clima temperat, sempre que es mantinguen unes condicions de temperatura i d’humitat concretes.

La planta de la pinya -de nom científic ananas comosus- és molt agraïda, amb unes cures senzilles la nostra planta creixerà forta i sana. Esta planta s’ha de cultivar a l’interior de casa, ja que així estarà protegida de les inclemències meteorològiques.Consells per al cultiu de la planta de la pinya

El fred és el principal enemic de la planta de la pinya, ja que es tracta d’un vegetal d’origen tropical i no està preparada per a suportar les baixes temperatures. Els mesos d’hivern seran els més crítics per a la nostra pinya, però amb una mica de cura i molta llum, la pinya podrà créixer sense problemes en una maleta individual que no ha de ser massa gran, però sí alta, ja que les arrels de la pinya són bastants llargues. Recorda que la temperatura ambient no ha de baixar mai de 15ºC; si no es pot arribar a eixa temperatura per mitjans naturals, una bona idea és recórrer a un xicotet hivernacle casolà.Quant tarda a créixer una pinya?

El temps de creixement d’esta planta, pertanyent a la família de les bromèlies, és llarg, d’uns dos anys aproximadament, així que si volem collir els fruits de la nostra planta haurem d’armar-nos de paciència i esperar mesos i mesos fins que el fruit que haja nascut estiga de color groc i desprenga un lleuger aroma embriagador. Mentrestant, podrem assistir en directe al procés de desenvolupament d’un ésser viu i anar comprovant la formació de les seues diferents parts, a més de comptar amb un bell i alegre objecte decoratiu per a la casa nostra.

Passos que cal seguir per a plantar una pinya

  1. Tria una pinya en el punt òptim de maduració, que siga fresca i estiga sana. Servix qualsevol tipus de pinya que es venga al supermercat.

    2.Segmenta la part superior de la pinya, el tros conegut com “corona”. Talla també diversos centímetres de la part de superior del fruit. Arranca també les fulles seques. Una vegada l’hages netejat, ja la pots plantar.

    3.Posa la corona de la pinya en un test de mida suficient. Tira substrat universal dins del test, i amb l’ajuda d’una pala o un rastrell, practica-hi un xicotet forat. Fica ací la corona, assegurant-te que les fulles estan en posició vertical. Cobrix la base amb terra suficient.

    4.Deixa que el pas del temps faça efecte en el creixement de la planta. A poc a poc, augmentarà de mida. Les pinyes no necessiten cures especials. Cal evitar regar-la en excés, ja que esta planta emmagatzema l’aigua en les fulles. Només has d’assegurar-te que rep molta llum natural, sobretot si vius en un lloc on el clima no és càlid.