Com podem fer gelat en casa

Vols fer gelat casolà, però no saps per on començar? Et contem tot el que necessites per a fer el millor gelat artesanal en casa.

hui mengem

Compartix

Cómo hacer helado casero


El gelat és un aliment congelat que, generalment, es fa amb productes lactis i té un gust dolç, encara que, hui dia, les formes, els sabors i els ingredients que té són molt amplis. A continuació, et contem com pots fer el millor gelat en casa.

Com pots fer gelat artesanal

La mescla per a preparar gelat en casa té com a base una crema anglesa composta per sucre, rovells, llet i/o nata i aromes. I el truc perquè quede ideal és que la crema no arribe a bullir mai, abaixant-ne la temperatura radicalment quan estiga en el punt just (quan la crema cobrix totalment una cullera sense desprendre’s).

I com a element imprescindible perquè el gelat ens quede perfecte hi ha la cremositat. Per a aconseguir un gelat cremós, es recomana que els cristalls d’aigua que conté siguen tan menuts que el nostre paladar no els perceba; per a fer-ho així, hem de congelar una mescla d’aigua amb els ingredients adequats i mantegar-la bé (batre-la al mateix temps que la refredem). D’eixa manera aconseguim una massa congelada, però rica i cremosa.

Recepta de gelat casolà

La recepta que et presentem és una recepta bàsica per a un gelat casolà de vainilla.

Cómo hacer helado casero

Ingredients 

- 290 ml de nata per a muntar
290 ml de llet evaporada
3 rovells d’ou
90 g de sucre
1 culleradeta d’extracte de vainilla o les llavors de mitja baina

Preparació

1. Mesclem els rovells amb la llet, el sucre i la vainilla.

2. En un cassó, ho calfem a foc baix, remenant constantment fins que s’espessisca (si tenim termòmetre, fins que arribe als 75 °C, però no hem de passar dels 85 °C). Rasquem el fons contínuament, ja que és on més ràpid se sol quallar.

3. Quan la mescla estiga espessa, tapem el cassó amb paper transparent, tocant la superfície de la mescla per a evitar que s’hi forme una pell. Ho deixem en la nevera tota la nit, perquè els sabors s’assenten.

4. Muntem la nata fins que estiga semidura i hi afegim la mescla gradualment amb moviments envolupants. Ho refredem mitja hora més.

5.  Si tenim geladora, el procediment és senzill: aboquem la mescla a la geladora i la deixem remenant 10/15 minuts. Si no en tenim, ho farem manualment. Una vegada transcorregut eixe temps, fiquem la mescla al congelador i cada mitja hora la remenem bé amb una espàtula. Fins que es congele del tot.


Es recomana traure el gelat del congelador 10 minuts abans de servir-lo, perquè estiga més cremós.

Podem acompanyar-lo de neules, xarop, fruites del bosc… N’hi ha una infinitat de possibilitats, així que ara ja és el teu torn per a trobar l’equilibri entre creativitat i sabor..