Com es prepara un maki sushi perfecte

Aprén a com fer maki, una de les variants de sushi més conegudes. Esta recepta asiàtica sorprendrà els teus familiars i invitats. Llest per a provar?

hui mengem

Compartix

INGREDIENTS (per a 6 persones):

ELABORACIÓ PAS A PAS:

1. A l’hora de preparar qualsevol tipus de sushi, convé que congeles el peix que hages d’utilitzar durant 48 hores a una temperatura, almenys, de -18 ºC. Parlem de la importància de fer-ho en el nostre article sobre el menjar asiàtic.

2. Perquè l’arròs quede compacte, hem de rentar-lo. Per a fer-ho, aboca l’arròs en un colador i renta’l amb aigua ben freda fins que l’aigua isca neta.

3. Una vegada hages llevat el midó a l’arròs per a sushi, fica’l en una cassola amb tapa (també pots fer-lo en l’olla exprés) amb 440 ml d’aigua i bull-lo. Una vegada l’aigua estiga en ebullició, abaixa el foc i deixa que l’arròs es coga fins que l’aigua s’haja evaporat del tot.

4. En un bol prepara el condiment de l’arròs. Per a fer-ho, barreja el vinagre d’arròs, el sucre i la sal.

5. En un bol de fusta o de plàstic, aboca l’arròs bullit i afig el condiment. Remena-ho bé fins que la mescla quede totalment integrada i, a poc a poc, l’arròs s’haja temperat. Tapa el bol amb un drap de cuina net i humit.

6. Talla el salmó a tires fines i trosseja’l bé. 


7. Posa l’alga nori en una estoreta de bambú per a sushi o makisu i afig per damunt una capa fina d’arròs (pots treballar l’arròs amb les mans netes). Si el toleres bé, pots abocar damunt de l’arròs unes xicotetes gotes de wasabi abans de posar-hi els trossos de salmó. 

8. Situa l’alga a l’extrem de l’estoreta i enrotlla-la a poc a poc per a donar forma al maki.

9. Talla el maki a daus i emplata’l al gust. Acompanya’l amb salsa de soja per a donar-li un sabor més especial!