Com podem fer aladrocs en vinagre

T’expliquem pas a pas com pots fer aladrocs en vinagre perquè queden perfectes: blancs i durs. Sorprendràs qualsevol amb esta tapa típica.

hui mengem

Compartix

Fer uns aladrocs en vinagre i que queden al punt no és fàcil. Tant si són casolans com si els busquem en qualsevol bar, els podem trobar de moltes maneres: àcids, durs, blans, etc. El millor perquè queden al punt és fer-los a casa.

En realitat, la recepta no té massa truc, el que importa és tindre una bona matèria primera i complir els temps perquè queden blancs i durs.

Ingredients necessaris per a fer aladrocs en vinagre perfectes

Ingredients per a 6 persones
1 kg d’aladrocs
100 ml de vinagre
5 alls
Oli d’oliva verge extra
Sal i julivert al gust


Preparació:

  1. El primer que cal fer és preparar els aladrocs. Els hem de netejar, eliminant-ne el cap i l’espina i separant-ne els lloms. Este pas ens el podem estalviar si ho demanem a la pescateria del supermercat. Una vegada separats els lloms, cal rentar-los amb aigua i torcar-los amb un drap.
  2. Disposem els lloms, ja secs, en una font profunda, uns al costat dels altres, i, a continuació, els cobrim amb aigua ben freda i glaçons. Els guardem en el frigorífic dos hores.
  3. Passat el temps, llevem l’aigua de la font i cobrim els aladrocs amb vinagre pur o, si preferim un gust menys fort, una mescla d’un terç d’aigua i dos terços de vinagre. Els mantenim en la mescla durant 45 minuts, si és només vinagre, o fins a 3 hores si els hem cobert amb la mescla d’aigua i vinagre. Durant este temps, els aladrocs s’aniran blanquejant.
  4. Una vegada marinats, podem guardar-los escorreguts i amb una capa d’oli en el congelador per a evitar riscos d’anisakis. D’esta manera, després només ens quedarà adobar-ho i llestos.
  5. Després de descongelar-los, piquem els alls molt fins i els mesclem amb julivert picat i una combinació de 4 cullerades d’oli d’oliva i 2 de vinagre.
  6. Col·loquem els aladrocs que ens menjarem en un plat, els cobrim amb un poc de l’adob anterior i llestos.

Els aladrocs casolans en vinagre es poden conservar a la nevera durant una setmana aproximadament.

 Els aladrocs en vinagre engreixen?

L’aladroc és un peix blau ric en Omega-3, fet que contribuïx a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids i a augmentar la fluïdesa de la sang, que alhora prevé la formació de trombes. El seu consum està recomanat a persones amb problemes cardiovasculars. A més, conté vitamines del grup B i D.

Són un aliment molt apetible i només contenen 208 calories per cada 100 grams. Si engreixen? Doncs depén de la quantitat que en mengem. Un consum moderat combinat amb una dieta equilibrada i un poc d’esport no suposarà cap problema per a l’organisme.

Descobrix més informació sobre els aladrocs ací.