Consome gelée amb ou de guatla i foie

Ingredients per a 4 persones:

PER AL CALDO: 1,5 kg d’ossos de vedella i porc - 3 l d’aigua - 50 ml de brandi o similar - 2 porros - 1 nap - 1 ceba - 2 carlotes - 2 branques d’api - Sal. PER A CLARIFICAR: 2 clares d’ou - 4 fulls de gelatina per litre de caldo - Ous de guatla - Foie a daus - 5 g de tòfona de pot ratllada

Carnes

Compartix

Consomé gele
Consomé gele


PASSOS

En esta recepta els xiquets poden col·laborar en tasques com filtrar el consomé, remenar quan aclarim, coure els ous de guatla i fer dauets de foie. També poden encarregar-se de posar la gelatina en aigua freda abans d’utilitzar-la. És important que tasten el sabor i opinen sobre el punt de sal per a educar el seu paladar.

  1. Posem el forn a 220° i hi fiquem la ceba partida per la meitat, a més dels ossos de vedella i de porc per a torrar-los bé uns 20 minuts.
  2. En una cassola, posem els ossos torrats i daurem la ceba juntament amb la resta de verdures llavades i trossejades. Hi afegim el brandi, ho flamegem i deixem que es reduïsca per complet. Hi afegim l’aigua i ho cuinem a foc mitjà durant dos hores i mitja aproximadament, espumejant-ho de tant en tant (en olla de pressió serien 45 minuts).
  3. Colem el caldo i el guardem en la nevera fins que es refrede. Una vegada fred, retirem el greix de la superfície.
  4. Calfem el caldo i hi afegim les clares remenant, però sense batre; tallem el bull amb un raget d’aigua freda i continuem remenant mentre les clares es quallen i pugen les impureses, que haurem de traure amb una espumadora. Retirem el caldo i colem amb l’ajuda d’una estamenya o colador amb un drap humit.
  5. Ho posem a punt de sal i hi afegim la gelatina remullada prèviament en aigua freda i ben escorreguda.
  6. Per a acabar, posem el consomé en les tasses on ho servirem i ho deixem refredar en la nevera fins que estiga gelatinós. Ho servim amb ou de guatla laminat, tòfona ratllada i dauets de foie.