Contouring, el maquillatge de moda

Coneixes el contouring? És una tècnica de maquillatge que combina els tons foscos i clars per a estilitzar les faccions. És la tendència que seguixen les celebrities per a esculpir els seus rostres i lluir una cara radiant. Una forma de maquillar-se que ja té milions de seguidores i que arrasa en les xarxes.

SALUT I BELLESA

Compartix


Només cal teclejar la paraula contouring en Google per a adonar-se del boom que viu este maquillatge. Més de 36 milions de resultats, vora un milió de tutorials en Youtube. El contouring és tendència des que Kim Kardashian el va posar de moda fa uns anys, encara que esta tècnica va ser inventada molt abans pel maquillador nord-americà Kevyn Aucoin, una de les grans figures del maquillatge a escala mundial. Moltes cares conegudes s’han apuntat a este tipus de maquillatge que ha acabat popularitzant-se.

El rostre té zones que sobreïxen i altres zones afonades. El contouring es fonamenta a jugar amb dos bases de maquillatge, una molt més clara i una altra molt més fosca que el to de la pròpia pell per a obtindre resultats sorprenents.  Per mitjà d’esta tècnica es pot aconseguir un nas més afilat, una cella més alçada o un pòmul més excel·lent, sempre que es pose cada to en el lloc adequat i es mescle a consciència.

El contouring  sembla senzill, però és molt elaborat i requerix temps. També és clau conéixer bé les zones que cal ressaltar i quins s’han de dissimular per a esculpir el rostre. A l’hora d’utilitzar esta tècnica, cal tindre clar alguns conceptes, com que el to fosc s’ha d’aplicar en aquelles zones on es vol una profunditat més gran i que el clar és el que es posa sobre les zones que es vol ressaltar.

El contouring  sembla senzill, però és molt elaborat i requerix tempHui dia hi ha molts productes creats específicament per a aplicar este tipus de maquillatge. Kits de pólvores amb diversos tons, llapis cremosos que enfosquixen i il·luminen, un únic llapis que acompanyat d’una esponja per a difuminar aconseguix resultats espectaculars… Els productes imprescindibles per al contouring són una base lleugera de maquillatge o una bb cream per a unificar el rostre; una paleta contouring o un llapis en dos tons i un coloret. També podem utilitzar una esponja o una brotxa per a difuminar.

CONTOURING PAS A PAS

T’expliquem pas a pas en què consisteix el maquillatge contouring perquè pugues aplicar-ho a casa:

1. T’expliquem pas a pas en què consisteix el maquillatge contouring perquè pugues aplicar-ho a casa:

2. És el moment d’ombrejar i il·luminar. Aplicarem el to fosc davall dels pòmuls amb un traç ascendent que arribe fins a la zona de l’orella, en el contorn de la mandíbula, en la part alta del front i en les temples. A continuació, haurem d’aplicar el to més clar davall dels ulls en forma de triangle invertit, amb una línia al centre del septe i al centre del front i de la barbeta.

3. Per a aconseguir un acabat natural és imprescindible difuminar molt bé els traços. Si utilitzem la mateixa brotxa o esponja, començarem pel to clar i acabarem amb el fosc.

4. Per acabar, aplicarem un toc de blush o coloret per a marcar lleugerament les galtes.