Farmaciola de viatge: 8 coses que no poden faltar

És el moment de pensar en uns dies de descans merescuts i preparar-ho tot per a disfrutar de les vacances d’estiu. Ja està tot decidit: la destinació, l’allotjament, la maleta i… la farmaciola? La farmaciola sembla que és un dels grans oblidats a les nostres vacances, i és fonamental perquè els xicotets contratemps no siguen un problema durant els nostres dies de descans. Et donem alguns consells per a preparar una farmaciola “tot terreny”.

SALUT I BELLESA

22 maig 2018

Compartix

Botiquín para ‘sobrevivir’ a las vacaciones de verano


8 coses que ha de portar la teua farmaciola de viatge


Protector solar

Tant si eres de platja com de muntanya, no oblides la crema solar per a protegir-te la pell dels rajos UVA i la crema postsolar per a calmar-la després d’un llarg dia d’estiu. El factor que triem dependrà de la pigmentació de cada pell, però es recomana utilitzar un factor 50 i diferenciar entre el protector corporal i el facial.

Repel·lent per a mosquits

Amb la calor i el bon temps arriben els temuts mosquits i més val previndre. Si no hi ha manera de guanyar la guerra contra els molestos mosquits, repel·lents com ara estics, cremes, locions i esprais per a picades són un imprescindible en la farmaciola.

No oblides la targeta sanitària.

Problemes digestius

Per vacances canviem d’horari i també d’hàbits d’alimentació. Ens relaxem amb el menjar i fem alguna afartada o altra. Menjar més del compte o canviar la dieta habitual fa que el organisme es ressenta, així que no oblides els remeis o medicaments per a l’acidesa, les digestions pesades o el restrenyiment.

Material per a cures

No podem oblidar el material més bàsic per a poder netejar, desinfectar i protegir les xicotetes ferides, talls o repelons que puguem fer-nos durant les activitats estiuenques. Gases, esparadrap, tires adhesives, cotó, tisores i antisèptics no hi poden faltar. Consell: convé incloure un termòmetre a prova de cops.

Guarda la farmaciola en un lloc fresc, sec, net i allunyat de la llum solar directa i revisa la data de caducitat de tots els productes i medicaments.

Botiquín para ‘sobrevivir’ a las vacaciones de verano


Analgèsics i antiinflamatoris 

Que un mal de cap o una picada no facen malbé un dia de sol i bon temps. Els antiinflamatoris i analgèsics per a alleujar el dolor i els antihistamínics contra possibles al·lèrgies no poden faltar en la farmaciola estiuenca. No oblidem tampoc que els medicaments sempre s’han de prendre davall prescripció mèdica.

Els medicaments s’han de prendre davall prescripció mèdica i sense abusar-ne.

Remei contra els marejos

Els desplaçaments amb avió, tren o fins i tot amb cotxe fan que els marejos ens acompanyen fins que arribem a la destinació per a disfrutar dels dies de vacances. Per a començar el viatge amb bon peu, no oblides buscar algun remei antimareig. Una alternativa natural? Els caramels de gingebre t’ajudaran a disfrutar del viatge.

 

Col·liri 

La calor, el vent i el sol afecten els ulls, que perden la hidratació natural i s’irriten amb facilitat. Però el gran causant dels ulls rojos és el clor de les piscines, i els envasos de col·liri de dosi única són molt còmodes i perfectes per a rehidratar i alleujar la picor dels ulls.

Pólvores de talc

Són l’aliat per als repelons causats per la calor i l’excés de suor. A més, si tens en ment una ruta o caminada pel camp, pots posar-te un poc de talc a les sabatilles per a evitar els repelons o, com a curiositat, per a eliminar l’excés d’arena de platja dels peus.