Crema de bròcoli: una recepta lleugera 

 La crema de bròcoli és un plat perfecte per a disfrutar en els mesos d’hivern i durant tot l’any; és una opció ben bona i lleugera. Te’n portem la recepta!


hui mengem

Compartix

Aprofita ara que el bròcoli i la coliflor estan al punt i prepara’t este hivern un autèntic menú vegetarià de temporada. Dos receptes molt diferents, amb pocs ingredients i molt fàcils d’elaborar. De primer, una crema suau per a començar amb un plat calent, i de segon, una ensalada tèbia amb arròs integral boníssima.

Ingredients:

  • 1 bròcoli
  • 1 tall de formatge gouda curat
  • 1 l de caldo de verdures
  • 1 bric de nata per a cuinar
  • Sal
  • Pebre negre
  • Dauets de pernil serrà  


Elaboració:

1. Netegem bé el bròcoli i en tallem els brots menuts.

2. No en rebutgem la tija, la trossegem a rodanxes i l’ofeguem amb oli, soja i sucre, i l’aprofitem per a elaborar una guarnició.

3. Trossegem la peça de formatge a daus i els reservem.

4. Posem el caldo a bollir en una cassola i li afegim la nata, tapem la cassola i deixem que bulla.

5. En este moment afegim el bròcoli i el formatge a la cassola i ho salpebrem.

6. Deixem que es coga durant 15 minuts.

7. Quan passe el temps, comprovem que els brots de bròcoli estan tendres i els traiem del foc.

8. Els triturem en la batedora o amb el robot de cuina.

9. Si veiem que la crema s’ha de quedar molt espessa, podem aclarir-la afegint-li un poc de llet.

10. Una vegada tinguem la crema a punt, l’escudellem i li afegim uns dauets de pernil i els trossets de la tija del bròcoli.

11. Podem acompanyar la crema amb una ensalada tèbia de coliflor i ametles.

12. Bon profit i a disfrutar-la!