Cuina senzilla i sorprenent

Nadal, nit de Cap d’Any, reunions familiars diverses… l’època hivernal és sinònima de celebracions a la taula. Una temporada on els millors sabors de la gastronomia es fan presents, on la varietat i la riquesa culinàries són perfectes per a caure en la temptació. Enguany, ens hem proposat disfrutar cuinant receptes fàcils que sorprenguen els paladars més exquisits. T’hi apuntes?

hui mengem

13 novembre 2017

Compartix

Enguany, ens hem proposat disfrutar cuinant receptes fàcils que sorprenguen els paladars més exquisits. T’hi apuntes?
Moltes vegades ens compliquem la vida a la cuina per a preparar receptes molt elaborades, pensant que resultaran més saboroses. Però, res més lluny de la realitat! La bona cuina també és aquella que requerix passos senzills, això sí, amb productes locals de bona qualitat. No cal buscar el llamàntol més car del supermercat: si sabem combinar els nostres ingredients amb originalitat, qualsevol aliment ens pot ajudar a aconseguir un plat de luxe.

I, per descomptat, una bona presentació és una part essencial en el procés. Perquè sí, el menjar també es menja amb els ulls. Vegem-ne alguns exemples:

•  Gotets: n’hi ha de diverses formes i materials, és important que siguen còmodes a l’hora de servir i de menjar. Els més amples són més apropiats per a utilitzar-los amb cullera i forqueta, i els alts i prims, per a sopes, cremes i xicotets mossets amb salsa per a mullar.

•  Broquetes: es poden col·locar xicotets aperitius en safates o plates amb furgadents perquè cada u se servisca .

 Culleretes: elegants i útils per a degustar qualsevol tapa d’un sol mos.

•  Cons de neula: ideals per a servir preparacions cremoses a base de formatge o cremes untables.


 “La simplicitat és la màxima sofisticació” (Leonardo da Vinci)

• Taules, preferiblement de fusta natural: donaran un toc rústic i artesanal al plat. Es recomana per a ibèrics i formatges.

• Llandes de conserva: ideals per a presentar clòtxines, sardines, aladrocs i, fins i tot, ensaladilles russes variades.

I seguint amb la idea de buscar la senzillesa, recomanem utilitzar vaixelles sòbries, evitar estampats o cristalleries molt elaborades. Podem acompanyar esta decoració amb centres de taula originals, per exemple, bols amb glaçons “farcits” de fruites i flors. A mesura que passe el temps, els glaçons es fondran, i donaran pas a fruites i flors surant en l’aigua.