Depilació i estiu, et comptem les claus

D’arrel, arran de pell, depilació definitiva… Hi ha diferents tècniques de depilació i triar quina és la que millor ens funciona és una decisió molt personal. Els seus pros i contres, a continuació.

SALUT I BELLESA

Compartix

El costum de depilar-se ha sigut històricament cosa de dones, encara que hui dia ja no hi ha diferències en este sentit i els homes també s’animen a cuidar-se i a eliminar aquells pèls que tant molesten.

LA FULLA

És un mètode ràpid, senzill i indolor, encara que només elimina el borrissol de manera superficial. Es poden sofrir talls o irritació en la pell. La seua duració oscil·la entre els 3 i 5 dies.

CERA

És una forma senzilla i econòmica d’eliminar el borrissol d’arrel; això sí, ha de mesurar almenys 3 mil·límetres. És un mètode un poc dolorós, encara que això es compensa amb la seua duració, que pot ser de fins a 4 setmanes. La cera pot ser freda o calenta i hi ha formats molt variats:

• Bandes: es poden utilitzar en qualsevol part i moment, ja que no requerixen cap preparació ni experiència en la seua aplicació. N’hi ha de diversos tipus:

- Bandes facials: ideals per a eliminar el borrissol de les zones xicotetes a causa de la seua mida reduïda, són especialment adequades per a la depilació del llavi superior i la barbeta i per a donar retocs on siga necessari.

- Bandes per a engonals i aixelles: són molt pràctiques per la seua senzillesa i rapidesa d’aplicació. Els extractes d’orquídia o camamil·la que solen portar, ajudaran a calmar la pell.

- Bandes corporals: ideals per a cames i braços, per la seua mida més gran. Les que contenen rosa mesquera ajuden a regenerar la pell.

El costum de depilar-se ha sigut històricament cosa de dones, encara que hui dia ja no hi ha diferències.

• Cera tèbia o calenta: el seu format és molt econòmic i, a més, en permet la reutilització perquè no porta bandes de cel·lulosa. Si optem per la cera tèbia, podem calfar-la fins i tot al microones. I, si li hem de posar algun impediment, és que si la calfem al bany maria tendix a espessir-se amb més rapidesa. Com que arranca el borrissol d’arrel, pot durar fins a 4 setmanes. 

- Cera en perles: resulta ideal per a aplicar-la en cames, aixelles, engonals, braços, llavi superior i barbeta. La cera presenta una textura elàstica, d’assecament ràpid i no es necessiten bandes per a retirar-la. La seua fórmula sol estar enriquida amb cera d’abella.

- Cera tèbia de bola: és un mètode pràctic i còmode d’obtindre una depilació perfecta. La cera conserva la consistència melosa durant tota la depilació i, en finalitzar, les restes es poden netejar amb aigua fàcilment.

- Cera tèbia en pot: resulta còmoda per a parts més amples, com cames, engonals o aixelles..

LA CREMA DEPILATÒRIA

El seu efecte és ràpid i indolor i elimina el borrissol des de la superfície, tinga la mida que tinga. Per la seua composició química, que crema la queratina del pèl, pot causar irritació i fins i tot al·lèrgia, sobretot en pells sensibles. És recomanable provar el producte en una zona xicoteta de la pell 24 hores abans. Els resultats són més curts, durant aproximadament una setmana. A més de la crema comuna, hi ha també:

• Crema depilatòria per a pells sensibles: perfecta per a aplicar en cames, aixelles, engonals i braços. La seua fórmula pot anar enriquida amb rosa mesquera, olis o crema de karité, per a cuidar les pells més sensibles, i evitar la irritació.

• Crema depilatòria masculina: recomanada per a cames, aixelles, esquena, pit i braços. Hem de buscar les que incloguen en la seua fórmula àloe vera o oli de camamil·la, per a calmar la possible irritació. Es tracta d’una opció còmoda i indolora.

ALTRES MÈTODES

• Maquineta elèctrica: és ràpida i senzilla, encara que més dolorosa que altres mètodes. Funciona girant una rosca que atrapa els pèls i els arrenca des de l’arrel. Al principi el seu ús pot causar certa irritació.

• Fotodepilació a casa: l’aparell s’encarrega de cremar el pèl fins a l’arrel, excepte si és molt clar o la pell és molt morena. Pot causar irritació o sensació de coïssor.

 Fotodepilació làser (en un centre especialitzat): crema el pèl fins a l’arrel, excepte si és molt clar. Necessita menys sessions que la fotodepilació domèstica i s’adapta millor al tipus de pell, encara que pot resultar lleugerament dolorós. El seu efecte pot durar diversos anys, segons el nombre de sessions realitzades..

Depilación Láser Axilas Alejandrita GentleLASE from ismiab on Vimeo.